19 oktober 2017

De vijf leukste creatieve video-apps

Camera’s in smartphones worden steeds beter. De kwaliteit is met sprongen vooruit gegaan. Mooi meegenomen aangezien er ook onwijs veel nieuwe apps ontwikkeld worden. Apps waar je bijvoorbeeld onwijs gave video’s mee kan maken. Hieronder vijf video-apps die je even moet checken!


Reverse Vid / Reverse Movie FX

In je koffie roeren tot er een hartje in de melk staat, vanuit een zwembad op de kant springen of soepel een heuvel op koprollen. Door je video’s om te draaien kun je leuke effecten creëren. De meeste smartphones hebben alleen geen omkeer-functie. Gelukkig zijn er goede apps om je daarbij te helpen. Probeer Reverse Vid of Reverse Movie FX eens, en ervaar het leven achterstevoren.

Reverse Vid – gratis (iOS) / Reverse Movie FX – gratis (Android)

Action Movie FX / FXGuru

Altijd stuntman of –vrouw willen worden, maar nooit de tijd genomen om te oefenen met het hangen aan helikopters of snoekduiken door explosies? Geen probleem met deze special-effects apps. Schiet een video en je voegt de vuurballen en gigantische aliens er gewoon digitaal aan toe. Je krijgt een paar mooie scènes om mee te beginnen en kunt de app uitbreiden met een hoop extra pakketten.

Action Movie FX – gratis (iOS) / FXGuru – gratis (Android)

Stop Motion Studio

Je kent ze wel, kleine animaties die eigenlijk bestaan uit honderden foto’s die allemaal net even anders zijn. Wallace & Gromit bijvoorbeeld. Filmmakers hebben stop motioninmiddels tot kunst verheven, maar met deze app is dit effect ook voor jou binnen handbereik. Leef je uit met kleipoppetjes, tekeningen of knipsels en laat je creativiteit de vrije loop.

Stop Motion Studio – gratis (iOS / Android)

Cinemagraph Pro / Fotodanz

Je denkt naar een portretfoto te kijken, en het volgende moment knipoogt de foto ineens naar je. Je hebt vast weleens een cinemagraph gezien zonder te weten dat het er één was. Levende foto’s, worden ze ook wel genoemd. Met Cinemagraph Pro of Fotodanz selecteer je een klein gebiedje in je video dat blijft bewegen, de rest wordt een foto.

Cinemagraph Pro – gratis (iOS) / Fotodanz – gratis (Android)

Ditty

Ditty is strikt gezien misschien geen video-app, maar je kunt er wel heerlijke filmpjes mee maken. Selecteer een hit en tik een tekst, dan produceert Ditty automatisch een mini-clip met jouw tekst gezongen over het gekozen nummer. Met één druk op de knop voeg je er automatisch bijpassende gifjes aan toe, of schiet je zelf een achtergrondvideo. Probeer het!

Ditty – gratis (iOS / Android)

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

De 5 best bekeken Youtube filmpjes allertijden

Mobiel

Wordt het Snapchat of Instagram Stories?

Mobiel

Vakantiefoto’s online opslaan voor iOS en Android?