5 oktober 2017

De 5 essentiële winter-apps voor Android en iOS

Het is misschien nog wachten op de Elfstedentocht. Maar met deze 5 apps kom je in ieder geval de winter door. We hebben nuttige en amuserende winter-apps voor je op een rij gezet. Voor op de smartphone zijn er tal van applicaties beschikbaar waarmee je de winter wel doorkomt. We hebben voor je een selectie gemaakt met vijf apps.

Skiinfo


Skiinfo is een handige applicatie om van veel skigebieden de sneeuwhoogtes op te vragen. Daarnaast vind je in de Skiinfo app ook webcams zodat je live kunt meekijken vanaf de bank en de weersverwachting. De app bevat meer dan 2000 skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland en nog diverse andere landen.

Skiinfo is gratis beschikbaar voor Android en iOS

NosePost


Dankzij de app NosePost kan je gewoon tijdens je wintersport je foto’s delen met je vrienden. Zoals de naam al aangeeft kan je met NosePost je handschoenen aanhouden en gewoon met je neus een foto maken en deze ook met je neus delen. De knoppen in de app zijn namelijk expres groot gemaakt zodat je ze gemakkelijk aan kunt raken met je neus.

NosePost is gratis beschikbaar voor Android

Trace Snow


De alles in 1 app voor de wintersport. Trace Snow weet namelijk alles: hoe lang je in de lift hebt gezeten, wanneer je een sprong hebt gemaakt en de app houdt zelfs bij hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Maar dat is niet alles. Aan het eind van de dag kun je jouw route terug zien op een 3D kaart.

Trace Snow: is gratis beschikbaar voor Android en iOS

Buienradar


De Buienradar-app komt eigenlijk elk seizoen wel van pas, zo ook in de winter. In de applicatie van Buienradar vind je niet alleen de radarbeelden met de verwachte regen, maar kan je ook de sneeuwradar raadplegen.

Buienradar is gratis beschikbaar voor Android en iOS

Het ijs op!


Het ijs op! is een applicatie die aangeeft of je je schaatsen aan kunt trekken en het ijs op kunt. In de app vind je de kunstijsbanen in de buurt, maar ook de natuurijsbanen. In het overzicht vind je ook de verschillende ijstochten die geschaatst kunnen worden en waar je kunt opstappen.

Het ijs op! is gratis beschikbaar voor Android en iOS

Met de bovenstaande apps ben je altijd op de hoogte van de sneeuwdikte in van veel skigebieden en kan jij je foto's ook delen en nemen met je neus. Luister jij de lekkerste muziek en ontwijk je de regen en weet je precies wanneer je de ijzers onder kunt gaan binden. Op de website DroidApp.nl vind je ook een interessant overzicht met wintersport apps.

Welke van de bovenstaande apps spreekt jou het meeste aan?

Ook interessant voor jou:

Gezin

Zes dingen die je online regelt bij samenwonen

Mobiel

5 toffe ideeën voor je oude Android-telefoon