5 juni 2018

Fotografeer je huisdier als een Pro met je smartphone

05/06/2018 - Jouw lieve viervoeter of gevederde vriend is natuurlijk het allerschattigst. Je post dagelijks foto’s en filmpjes van het beestje op zijn eigen Instagram-profiel. Met deze tips schiet jij nóg betere foto's als een pro.

Fotografeer je huisdier


Speel met scherptediepte

Een prachtig portret van jouw sierlijke Noorse boskat maak je door te spelen met het scherptediepte-effect. Hiermee zet je het onderwerp van je foto scherp op de voorgrond, terwijl de achtergrond vaag is. Zo komt jouw fluffy vriendje nog beter naar voren. Dit mooie effect heet het bokeh-effect.

Smartphone camera's met meerdere lenzen kunnen dit bokeh-effect creëren. De Samsung Galaxy S9, iPhone 8 Plus en iPhone X zijn voorbeelden van smartphones met een dubbele camera aan de achterkant. Huawei P20 Pro heeft er zelfs drie!

Heb jij geen dubbele camera op je telefoon? Door met je vinger op het scherm te tikken, stel je de camera scherp op je kat. Kies dan voor een rustige achtergrond, zodat de camera daar niet op kan focussen.

Taste the rainbow met HDR

Jammer genoeg komen intense kleuren vaak doffer over op foto’s dan dat ze in werkelijkheid zijn. En dat terwijl jouw papagaai zo'n kleurrijk verendek heeft en daarmee het ultieme model is die makkelijk een fotowedstrijd kan winnen! Gelukkig hebben de meeste telefoons een HDR functie, of Rijke toon functie. Zo ook de Huawei P20 Pro. Met de HDR functie brengt de camera intense kleuren zoals het rood, blauw en geel van je papegaai beter naar voren. Als deze optie nog uit staat, zet ‘m dan op 'Aan' of tenminste op 'Auto'. Geen HDR functie op jouw smartphone? Zorg dan dat het licht goed is! Fotografeer in vol daglicht of zet een felle lamp aan. Meer licht is namelijk meer reflectie van je vogel die de lens op kan vangen. Het enige wat jij verder nog hoeft te doen, is je vogel stil laten zitten.

Zet hulplijnen in

Je hebt een prachtige foto gemaakt van je mopshondje die op je af komt rennen op het strand. Althans, dat denk je… Want bij thuiskomst blijkt de horizon hartstikke scheef op de foto te staan! Gelukkig hebben bijna alle telefoons daar een trucje voor: Hulplijnen. Hulplijnen zien er meestal uit als een raster of een vierkantje in het midden van het beeld. Je kunt deze functie bij de opties of onder het ‘tandwieltje’ vinden. Het raster helpt je ook om je diertje heel fotogeniek op een derde of tweederde van de foto te zetten. Zo heb jij geen dure cursus dierenfotografie meer nodig!

Huawei P20 Pro: perfect voor huisdierfoto’s

De ultieme foto van jouw geliefde viervoeter maak je met de Huawei P20 Pro. De P20 Pro heeft namelijk alle bovenstaande kwaliteiten: triple camera, HDR functie en hulplijnen. Maar deze slimme Huawei kan nog véél meer. Door de geavanceerde AI-bestuurde objectherkenning, kiest de P20 Pro de beste instellingen om de volgende kiek van je beste vriend het beste uit te laten komen. Met Point & Shoot van de P20 Pro kun je meteen handelen en maak je haarscherpe foto’s van je rondspringende pup in slechts 0,3 seconden.

Bekijk de Huawei P20 Pro Zwart 128 GB

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Samsung Galaxy S9+: spectaculaire shots!

Mobiel

Zo maak je de mooiste foto’s met de iPhone 7 (en iPhone 7 Plus)

Mobiel

8 tips voor nog betere foto’s met je Samsung Galaxy S8