4 oktober 2017

Apps om je vakantiefoto’s nog leuker te maken

Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie? Lekker flaneren over de Champs-Élysées, uit je dak op Ibiza of gewoon lekker op een picknickkleedje in het Vondelpark? Wat je eindbestemming ook is, een paar leuke vakantiekiekjes als herinnering aan die heerlijke tijd mogen niet ontbreken. Tegenwoordig heb je niet per se een duur fototoestel nodig om mooie foto’s te nemen, met een goede camera op je smartphone en onderstaande apps schiet je eenvoudig een prachtig vakantiealbum bij elkaar.

De mooiste momenten vastleggen en delen


Je hebt ongetwijfeld wel eens van de app Instagram gehoord. Sinds Facebook het bedrijf overnam, is het uitgegroeid tot een van de populairste apps om foto’s te delen en te bewerken. De meeste mensen kennen Instagram van de filters die je eenvoudig over je foto’s heen kan leggen, op die manier lijkt je foto opeens uit de jaren ’20 te komen of is de zon net iets helderder dan op het origineel. Instagram legt steeds meer de nadruk op fotobewerking, want met de laatste update kan je naast de traditionele filters, steeds meer zaken aanpassen om je foto’s nog mooier te maken.

Wat voor weer is het vandaag?


Je hebt vroeger vast wel eens een kaartje gestuurd vanaf je vakantieadres, met achterop de temperatuur en een tekeningetje van de zon. Tegenwoordig kan je hiervoor de app instaweather gebruiken. Met deze app upload je een foto naar Twitter of Facebook, waarna de app een extra laag over de foto legt met het plaatselijke weerbericht. Op die manier deel je vanuit Spanje niet alleen je leuke vakantiefoto, maar ook de jaloersmakend goede temperatuur!

Naast instaweather is er ook de app instaplace. Deze app projecteert de plaats waar je op dat moment bent op je foto. Instaplace bepaalt je locatie door middel van GPS, dit moet daarom wel zijn geactiveerd op je smartphone.

Maak je eigen meesterwerkjes


Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op Instagram of Facebook: foto’s met daaroverheen een eigen tekst of tekening. Deze plaatjes zijn vaak gemaakt met de apps Mystic of Over. Met deze apps en een beetje creativiteit, kost het weinig moeite om je helemaal uit te leven en unieke meesterwerkjes te creëren.

Samen op de foto 


Als je gezellig op pad bent met een paar vrienden of een reisgezelschap, dan is het natuurlijk leuk om een groepsfoto te maken. Uiteraard wil je dat iedereen op de foto staat, maar om je dure telefoon nou aan een wildvreemde te geven… De app Groopic biedt de oplossing. Je maakt zelf de eerste groepsfoto met iedereen erop, vervolgens neem jij plaats tussen de groepsleden en wordt door iemand anders de foto nogmaals genomen. Groopic zorgt er vervolgens voor dat beide foto’s worden samengevoegd en dat iedereen op de foto staat!

Hippe foto’s maken

 
Door de grote hoeveelheid aan lenzen en filmrolletjes, wordt hipstamatic nog steeds bijzonder goed gewaardeerd door de gebruikers. De fotofilters en andere mogelijkheden in de app zijn allemaal afzonderlijk aan te kopen, waardoor je zelf de leukste effecten kan uitzoeken en de kosten binnen de perken houdt. De gekochte lenzen en filmrolletjes zijn overigens uitwisselbaar met nieuwe community app van hipstamatic, genaamd Oggi. Hipstamatic zou je als de professionele versie van Instagram kunnen beschouwen.

Extra leuk

Tot en met 14 augustus kun je jouw mooiste zomerfoto ook gratis als echt kaartje versturen! Ga met je mobiel naar de site www.kpnvakantiekaartje.nl, upload een foto uit je fotogalerij en bewerk je foto met tekst en een filter. Wij zorgen ervoor dat het kaartje binnen no-time op de deurmat ligt!

Welke foto apps gebruik jij graag?


Misschien gaat het wat ver om je dure spiegelreflexcamera met bijbehorende lenzen meteen op Marktplaats te zetten… maar zoals je hierboven ziet zijn er genoeg alternatieven om toch een aantal leuke vakantieherinneringen op de gevoelige plaat vast te leggen. We zijn erg benieuwd of jij ook fotografieapps gebruikt, heb jij nog een handige aanvulling op het bovenstaande lijstje?

Ook interessant voor jou:

Mobiel

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie

Mobiel

6 nuttige apps om je reis mee te plannen

Mobiel

In 6 stappen je online contacten beheren