2 augustus 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Appeltje-eitje: betalen met Apple Pay in Nederland

Apple Pay is sinds juni 2019 ook in Nederland beschikbaar! Hier kun je voorlopig alleen nog mee betalen als je een rekening bij ING hebt. Maar Apple heeft grootse plannen het ook verder in Nederland uit te rollen. Benieuwd hoe deze betaalmethode werkt? We leggen het uit!

Betalen met Apple Pay via iPhone.

Wat is Apple Pay?

Apple Pay is de betaaldienst van Apple waarmee je snel en contactloos kunt betalen. Het is een soort combinatie van iDeal en je contactloze pinpas. Heel handig want dat betekent dat je voortaan alleen met je telefoon (of Apple Watch zelfs!) op pad hoeft te gaan om ergens te kunnen betalen.

Betalen met Apple Pay kan overal waar je ook contactloos kan pinnen. En het kan ook via webshops die deze mogelijkheid aanbieden.

Hoe gebruik ik Apple Pay?

Voorlopig is Apple Pay alleen nog voor klanten van ING beschikbaar. Dat is opvallend, want de betaaldienst is in Amerika en elders in Europa al wel wijdverspreid beschikbaar. Hoewel Apple de betaaldienst ook in Nederland verder wil uitrollen, is er nog geen nieuws dat andere banken dit ook gaan doen. Zit je niet bij ING? Dan kun je (nog) geen gebruik maken van Apple Pay.

Zo stel je Apple Pay in

Allereerst heb je natuurlijk een (nieuwe) iPhone nodig én een bankrekening bij ING. Zorg er ook voor dat je jouw ING-app juist hebt ingesteld op je iPhone, die heb je nodig om te verbinden met je Apple Wallet. Zo stel je dat in:

  • Open de Wallet-app op je iPhone
  • Druk op het plus icoontje rechts
  • Selecteer ING-app en kies de rekening die je wilt gebruiken
  • Accepteer de voorwaarden en wacht op goedkeuring van ING

Eenmaal verbonden kun je Apple Pay ook gebruiken in combinatie met je Apple Watch. En kun je via je iPad of Macbook ook betalingen verrichten. Ook kun je andere kaarten zoals een creditcard verbinden, mits deze via ING is verkregen.

Veilig gebruikmaken van Apple Pay

Betalen via Apple Pay is net zo veilig als andere betaaldiensten zoals pinnen, iDeal en Paypal. Alleen werkt het gewoon net even anders. Ingewikkelde encrypties zorgen ervoor dat jouw gegevens niet zomaar toegankelijk zijn. Daarnaast moet je een verificatiecode invoeren of jezelf identificeren via FaceID of een vingerafdruk.

Mobiel betalen met wearables

Apple Pay maakt mobiel betalen heel gemakkelijk. Ook kun je jouw Apple Wallet koppelen aan je Apple Watch. Dat is helemaal gemakkelijk betalen. Gewoon even je pols tegen het pinautomaat houden en bliep bloep betaald!

Geen ING wel mobiel betalen

Heb je geen ING-bankrekening, maar wil je wel mobiel betalen? Niet getreurd, mobiel betalen met wearables (een fancy woord voor mobiele apparaten) wordt steeds populairder. Ook ABN Amro heeft een test gedaan met ringen waarmee je kunt betalen.

Wel een ING-rekening maar geen iPhone? Haal dan een iPhone en wie weet betaal jij binnenkort supersnel en makkelijk met Apple Pay!

Bekijk alle iPhones

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Dit is iOS 13, de nieuwste iOS update!

Mobiel

Hup, hup lekker fit met een activity tracker of smartwatch!

Mobiel

Update van de iTV App