18 april 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Apple AirPods, onderdeel van de draadloze toekomst

In 2016 stopte Apple rigoureus met de koptelefoonaansluiting. De toen nieuwe iPhone 7 kwam zonder 3.5mm headphone jack. Ongeloof en lichte paniek tot gevolg. Maar dit was nodig om de batterij te vergroten en de camera’s te verbeteren. Bovendien ziet Apple toekomst in draadloos: opladen, muziek luisteren en Siri besturen. Hoogste tijd dus om een Bluetooth-headset op de markt te brengen. In 2017 kwam de eerste versie van de Apple AirPods uit en dit jaar de 2.0 versie.

Apple AirPods

Next level Apple oortjes: AirPods!

De AirPods hebben hetzelfde design als de EarPods met draad, maar dan met een verlengstukje aan de onderkant in plaats van de kabel. Niets geks zou je zeggen, totdat iemand de vergelijking maakte met het opzetborsteltje van een elektrische tandenborstel… Ach ja, over smaak valt niet te twisten.

Wat kunnen deze oordopjes allemaal? De geluidskwaliteit valt meteen op; die is erg goed voor een draadloze headset. De stevige bass is voor liefhebbers van rock en hip-hop een mooie verbetering ten opzichte van de EarPods. Daarnaast zit er heel wat kunstmatige intelligentie in de kleine dopjes. De geavanceerde technologie in de microfoon registreert wanneer je aan het praten bent tijdens een telefoongesprek. Dan filteren ze achtergrondgeluid zoveel mogelijk weg zodat je beter verstaanbaar bent.

Bluetoothverbinding met snelle chip

En de audiokwaliteit via Bluetoothverbinding? Heel indrukwekkend voor zulke kleine oordopjes. Kraakhelder met een vol en stevig geluid. De snelle chip zorgt er bovendien voor dat je nauwelijks vertraging hebt, ideaal voor het kijken van video’s of het spelen van games.

AirPods bedienen

Het bedienen van de AirPods is heel makkelijk. Door te ‘tikken’ op de zijkanten zet je ze aan het werk. De functionaliteiten kun je vervolgens zelf instellen via je iPhone. Bijvoorbeeld: links 2x tikken: Siri activeren, rechts 2x tikken: volgend nummer. Je kunt dit ook instellen als je de AirPods met je Macbook of iPad verbindt. Dankzij de verbeterde H1-chip gaat dat wisselen ook razendsnel!

De toekomst is draadloos

Minder draden = meer plezier! Je iPhone, Apple Watch, Macbook en iPad krijgen steeds minder snoeren en ingangen. In plaats daarvan maken ze gemakkelijker draadloze verbindingen. Dat scheelt een hoop gehannes met kabels die kwijtraken of kabelbreuk. En: nooit meer oordopjes die gigantisch in de knoop zitten wanneer je ze uit je zak haalt. Smooth cruising! 

Draadloos opladen

Ook het opladen van je Apple-producten kan steeds vaker draadloos: iPhones (vanaf de iPhone 8), de Apple Watch 4 en dus ook AirPods! Zo komt de headset in een handig doosje waarin je ze draadloos kunt opladen. In slechts 15 minuten geeft het genoeg energie voor wel 3 uur muziek luisteren.

De audio-accessoire voor jouw nieuwe iPhone

De AirPods zijn natuurlijk de perfecte audio-accessoire voor de allernieuwste iPhones, zoals de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. Ook minder recente iPhones werken perfect samen met de draadloze headset van Apple. Naast handfree bellen en het luisteren van je favoriete Spotify afspeellijsten en podcasts, is Siri ook extra makkelijk bereikbaar met de headset.

Siri besturen met AirPods

De nieuwste iPhones hebben natuurlijk geen homebutton meer, dus Siri moet je tegenwoordig ‘roepen’. “Hey Siri!” Dat werkt alleen niet altijd even goed als je telefoon in je broekzak zit of in je tas (dan hoort ze je niet). De AirPods lossen dat probleem op. Je hoeft haar allemaal maar te roepen of twee keer op een van de Pods te tappen en Siri wordt wakker!

AirPods met Android

Heb je geen iPhone? Ook dan kun je de AirPods gebruiken, ze werken ook prima samen met een Android-toestel. Of ga voor een van de vele andere Bluetooth-headsets die op de markt zijn! Zoals de Galaxy Buds van concurrent Samsung.

Ontdek onze Apple producten.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Wist jij dat de Apple Earpods dit kunnen!? Alle geheimen ontrafeld

Mobiel

Supersnel bellen over het 4G netwerk van KPN

Mobiel

Telefoons met Keurmerk Refurbished: toptelefoons voor een topprijs!