19 oktober 2017

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie

Op vakantie nemen we massaal onze smartphone en tablet mee. Niet alleen blijf je hiermee in contact met je vrienden en familie, maar kan je telefoon ook van pas komen op vakantie; bijvoorbeeld om de route uit te stippelen naar de waterval, of om te kijken naar de sneeuwhoogte en pistecondities in je favoriete skigebied. Deze apps mogen niet ontbreken voor je vakantie.

kaart op telefoon

Hulp Op Zak


Natuurlijk kennen we allemaal Google Translate om eenvoudig woorden en zinnen te vertalen naar de gewenste taal. Maar wat is ‘een voedselvergiftiging’ in het Grieks? Hulp Op Zak bevat een medisch woordenboek voor zes talen (ook Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans). Deze geeft ook per land aan welke vaccinaties vereist zijn en beschrijft enkele honderden veelvoorkomende medische kwaaltjes, zoals brandend maagzuur, huidklachten & ongewenste zwangerschap. Deze is ook offline te gebruiken.

Hulp Op Zak is gratis beschikbaar voor iOS

Wi-Fi finder


Zonder wifi heb je niets aan die vele apps op je smartphone. Dan kun je peperdure roamingkosten gaan betalen, maar nog beter: zoek een gratis hotspot. Die vind je zelfs offline met Free Wifi Finder: daarmee kun je een database van 145.000 hotspots over de hele wereld gratis downloaden. Eenmaal op bestemming vind je de dichtstbijzijnde gratis hotspot via GPS. Werkt vooral goed in steden. 

Wi-Fi finder;is gratis beschikbaar voor iOS.

Péago


Ga je op vakantie naar Frankrijk of reis je door Frankrijk? Dan is de applicatie Péago eigenlijk onmisbaar. Deze handige app laat je geld besparen op de Franse tolwegen door een slimme route te berekenen. Het voordeel van de app is dat je gewoon over de snelwegen kunt rijden en dus niet binnendoor wordt gestuurd. Zo kun je al tol besparen door een afrit te nemen of een rotonde te pakken. Je ziet precies hoeveel euro je bespaard op de reis.

Péago is voor €3,99 beschikbaar voor Android en iOS

DB Navigator


In Nederland zijn we ontzettend verwend met apps als OV9292 en NS Reisplanner om van A naar B te komen. Wil je Europa gaan verkennen met de trein, dan is de Navigator van Deutsche Bahn de killer app. Vooral de iOS-versie is zeer aan te raden: hij zoekt treinverbindingen door heel Europa, zet ze netjes onder elkaar én toont ze ook nog eens op de kaart. Helaas is deze niet offline te gebruiken.

DB Navigator is gratis beschikbaar voor Android en iOS

Citymaps


Citymaps is een applicatie waarbij het beste van Foursquare en TripAdvisor gecombineerd wordt. De app is een digitale reisgids waarbij je de beste plekjes van een gebied of stad kunt ontdekken. De informatie in Citymaps is offline op te slaan. Tevens kan je met vrienden collecties bijhouden, zodat je samen alvast van tevoren een beetje je reis kunt plannen. Ook vind je in Citymaps de mogelijkheid om te zoeken naar geldautomaten, hotels, restaurants of een park.

Citymaps is gratis beschikbaar voor iOS

Ski & Snow Report


Hou je van alle informatie netjes geordend in één app, dan is Ski & Snow Report een app voor jou. Of je nu gaat skiën in Europa of in het Zuid-Amerika, deze app is bekend met elk skigebied. Je selecteert het gebied waar je gaat wintersporten en verkrijgt zo allerlei informatie. Denk hierbij aan sneeuwhoogte, pistecondities, nieuws, foto’s, ervaringen van andere skiërs en nog veel meer. Ski& Snow Report is een prima informatiebron om op terug te vallen.

Ski& Snow Report is gratis beschikbaar voor iOS

Zorgeloos online in het buitenland


Op vakantie wil je het thuisfront op de hoogte houden van al je avonturen in het buitenland. Met de Buitenlandbundels van KPN, internet, bel en sms je voordelig in het buitenland. Dit is goedkoper dan roamen tegen het normale (lokale) tarief van het land waarin je bent.

Alvast een fijne vakantie!

Ook interessant voor jou:

Mobiel

5 vermakende en leuke games voor op vakantie

Mobiel

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie

Mobiel

10 toffe dingen die je met je iPhone X kunt doen