2 oktober 2019 Auteur: Redactie Beleef KPN

Eerste hulp bij een natte telefoon

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Heb jij je telefoon in het toilet of een diepe plas laten vallen? Reanimeer je mobiele levenspartner met deze 5 tips.

telefoon in rijst


5 tips bij een natte telefoon

Heb je jouw niet-waterbestendige telefoon in het bad of toilet laten vallen? Of heeft jouw waterdichte smartphone een duik gemaakt in zee- of zwembadwater? Red je mobiel dan met deze 5 tips.

Zet je telefoon meteen uit!

Controleer niet eerst of je telefoon het nog doet! Maar schakel 'm direct uit en verwijder de SIM-kaart, SD-kaartjes en de batterij (indien mogelijk). Droag daarna alles voorzichtig met een handdoek. Probeer hierbij zo min mogelijk te schudden om te voorkomen dat het water zich verder verspreidt.

Rijst

Schakel hulplijn Uncle Ben's in. Want rijst absorbeert water. Leg je telefoon voor 48 uur of langer in een kom met droge rijst om de grootste schade te beperken. Doe dit wel alleen met de telefoon zelf. De batterij en SIM-kaart kun je beter op een absorberende doek laten drogen. 

Stofzuiger

De stofzuiger kan je helpen. Niet om die stofnesten onder de bank aan te pakken, maar om het water uit je telefoon te zuigen. Gebruik geen föhn! De warme lucht is niet goed voor je telefoon en hiermee verplaats je het water verder naar binnen. Houd wel enige afstand, want een stofzuiger kan statische elektriciteit veroorzaken.

Vochtverwijderaars

Nog beter dan de rijst-truc zijn vochtverwijderaars. Bijvoorbeeld de speciale zakjes met vocht onttrekkende kralen van Bheestie Bags. Hun marketingteam belooft: ‘Je apparaat wordt zo'n zeven keer droger dan met huis-tuin-en-keuken oplossingen’.

48 uur wachten

Probeer je te bedwingen. Wacht dus minimaal 48 uur. Controleer vervolgens nogmaals alle openingen op vocht, doe een schietgebedje en zet je telefoon weer aan. Je kunt ook proberen om je telefoon in het stopcontact te pluggen zonder de batterij. Werkt dit ook niet, dan is je toestel waarschijnlijk niet meer te redden.

Verzeker je smartphone met Toestelverzekering

Ook interessant voor jou:

Veiligheid

5 Goede voornemens om veilig online te zijn

Veiligheid

Samen houden wij het internet veilig, maar hoe?

Veiligheid

Help! Ben ik gehackt? Tips en tricks