27 november 2017

5 redenen om nu een Samsung smartphone te kopen

Zoek je een nieuwe smartphone? De keuze is reuze. Samsung is niet voor niets één van de meest verkochte smartphonemerken van dit moment. Dit zijn vijf redenen waarom jij nu een Samsung wilt hebben.

Afbeelding (v.l.n.r): Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S8(+), Samsung Galaxy Note8.

1: Samsungs zijn meer dan alleen mooi

Samsung is de wereldwijde voorloper op het gebied van vernieuwende smartphone ontwerpen. Dat bewees de fabrikant in 2015 al met de lancering van de Galaxy S6 edge. Dit model werd vervolgens verder geoptimaliseerd, wat in 2016 resulteerde in de Galaxy S7 edge. Deze telefoon heeft afgeronde hoeken en een gebogen scherm; een stijl die we nog steeds terugzien in de meest recente smartphone modellen.

Met de lancering van de Galaxy S8 en S8+ zette Samsung een nieuwe standaard voor innovatieve smartphone designs. De randen van deze toppers zijn niet alleen mooi rond, maar ook flinterdun. Verder hebben deze toestellen een futuristisch Infinity Display. Bijna de gehele voorzijde van de S8 en S8+ bestaat dus uit scherm!

Stof- en waterbestendig

Ontwerpen van Samsung gaan verder dan alleen uiterlijk. Zo zijn vrijwel alle Samsung smartphones gemaakt van ijzersterk aluminium en de hoogste kwaliteit krasbestendig glas. De Galaxy S7 (edge) en de Galaxy S8 (+) zijn zelfs opgewassen tegen spetteren en plonzen: met hun IP68-certificatie kunnen de toestellen tot dertig minuten onder water blijven op dieptes tot anderhalve meter.

Kortom: met een Samsung smartphone liggen innovatief design, power, gebruiksvriendelijkheid en buitengewone functionaliteiten in de palm van jouw hand.

2: Samsungs hebben goede beeldschermen

Samsung smartphones zijn voorzien van de hoogste kwaliteit beeldschermen van dit moment. Hierbij is de Galaxy Note8 de grootste winnaar. Dit zeggen tech-bloggers van websites als Tweakers en TheVerge.

Super AMOLED-technologie

De eerste smartphone van de Samsung Galaxy S-serie kwam uit in 2010. Sindsdien maakt Samsung voor haar beeldschermen gebruik van Super AMOLED-technologie. De afkorting AMOLED staat voor Active Matrix Organic Light Emitting Diode. Dit houdt in dat de weergave op Super AMOLED-schermen scherper, helderder en kleurrijker is dan de weergave op de LCD-schermen van de meeste andere telefoons. Met Samsung AMOLED kijken jouw favoriete video’s dus nóg lekkerder weg.

3: Samsungs zijn razendsnel

Samsung smartphones zijn super snel in gebruik. De fabrikant werkt voor zijn toptelefoons dan ook alleen met de crème de la crème onder de processors. Zo is de Galaxy S8 voorzien van de superkrachtige Snapdragon 835-processor. Daarmee starten apps op in the blink of an eye.

Altijd veel werkgeheugen

Ook zijn Samsung smartphones altijd voorzien van veel werkgeheugen. Werkgeheugen wordt ook wel RAM (Random Access Memory) genoemd. Het werkgeheugen van een smartphone is vergelijkbaar het korte termijn geheugen van een mens. Waar een mens zijn korte termijn geheugen inzet voor bijvoorbeeld het maken van een rekensom, gebruikt een smartphone zijn werkgeheugen voor bijvoorbeeld het activeren van een app wanneer jij deze aantikt op je scherm. Hoe meer RAM-geheugen, hoe sneller jouw smartphone reageert.

Werkgeheugen of RAM-geheugen is wat anders dan opslaggeheugen: in RAM-geheugen slaat je telefoon tijdelijk informatie op, in het opslaggeheugen blijft opgeslagen informatie staan totdat jij deze informatie verwijdert.

Qua hoeveelheid werkgeheugen van Samsung telefoons spant de Galaxy Note8 de kroon. De Note8 is voorzien van maar liefst 6 GB werkgeheugen. Ter vergelijking: de Galaxy S8 heeft 4 GB werkgeheugen (wat trouwens ook al heel veel is). Zowel met de Galaxy Note8 als Galaxy S8 schakel je dus supersnel van bijvoorbeeld je internetbrowser naar de YouTube-app!

4: Samsungs maken briljante foto’s

Met de fotofeatures van Samsung smartphones leg jij jouw mooiste herinneringen kleurrijk en haarscherp vast; van die wonderlijke zonsopgang met je lief tot die bombastische nacht met vrienden in de club.

Zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S8 (Plus) en de Galaxy Note8 hebben geavanceerde camera’s met grote sensoren en hoge diafragma’s. Bij camera’s met grote sensoren valt er meer licht op de camera’s dan bij andere telefoons met kleinere camerasensoren. Daardoor kun je met S7, de S8 en de Note8 haarscherpe en gedetailleerde foto’s maken, zelfs in situaties met weinig licht. Ook werkt de Samsung camera-app bijzonder soepel.

5: Samsung biedt verrassendste extra’s

Last but not least: Samsung staat garant voor bijzondere extra’s. Hieronder zetten we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje.

S-Pen

De Samsung Galaxy Note8 wordt geleverd met de super handige S-Pen. Hiermee kun je schrijven, tappen, swipen en tekenen op het grote 6,3-inch beeldscherm. Ook zijn er apps beschikbaar waarbij de S-Pen een ideale tool is. Zo kun je met S-Pen Translate losse woorden en complete zinnen vertalen. Super handig als je de menukaart in een andere taal niet kunt lezen.

Bixby

De Samsung Galaxy S8, S8 Plus en Note8 zijn voorzien van Bixby: jouw persoonlijke virtuele assistent die je met je stem opdrachten kunt geven. Zo vertelt Bixby je bijvoorbeeld tijdens een stedentrip alle ins en outs over toeristische bezienswaardigheden. Wil je weten waar je kunt eten en drinken als een local? Vraag het Bixby en hij laat de locaties zien op de kaart. Samsung’s Bixby is altijd at your service.

Samsung Switch

Stap je over op een nieuwe Samsung-telefoon? Met Samsung Switch kun je eenvoudig en snel al je contacten, foto’s en appjes overzetten. Dit kan ook wanneer je huidige telefoon niet van Samsung is, maar van een ander merk. Hoe Samsung Switch werkt, zie je in de video hieronder.

Samsung cadeautjes van KPN voor jou

Samsung en KPN geven regelmatig leuke extraatjes weg bij aankoop van een nieuwe Samsung smartphone, smartwatch of tablet. Meer informatie over Samsung.

Benieuwd naar de allernieuwste Samsung smartphone? Ontdek de Samsung Galaxy S21.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Sim Only voor het hele gezin: veel voordeel