4 januari 2018

5 beste smartphonecamera’s van 2017

Smartphonecamera’s worden steeds beter en beter. De tijd van korrelige foto’s van je telefoon is echt voorbij. In 2017 was dit hét onderdeel waar smartphonefabrikanten op gefocust hebben. Niet alleen op het gebied van mooiere foto’s maken, maar ook zeker op het gebied van video- en 3D-mogelijkheden. We zetten onze favoriete smartphonecamera’s van 2017 op een rijtje!

Smartphone camera


Sony Xperia XZ1

Sony is al jaren heer en meester als het gaat om smartphones met krachtige camera’s. In 2017 lanceerde het merk de nieuwste modellen van de Xperia-lijn: De Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact. De Xperia XZ1-modellen hebben een 19-megapixelcamera aan de achterzijde waarmee je indrukwekkende beelden schiet. Door slimme sensoren die bewegende objecten automatisch voor je scherpstellen en een speciale kleurcorrectie maak jij prachtige plaatjes.

Daarnaast hebben de nieuwe Xperia-modellen iets heel bijzonders. De Xperia XZ1 is namelijk de eerste smartphone met een ingebouwde 3D scanner waarmee je gedetailleerde scans van objecten en personen kunt maken. Verder heeft de XZ1 buitengewone slowmotion mogelijkheden. Zo kun je met de camera in super slowmotion filmen met 960 beelden per seconde. Ongekend voor een smartphone!

Samsung Galaxy Note8

Is het een telefoon of een tablet? Of toch een phablet? De Samsung Galaxy Note8 is in ieder geval een zeer krachtig apparaat met een top camera. Hij heeft een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde: een telelens én een groothoeklens. Hiermee creëer je niet alleen superscherpe beelden, maar kun je ook bijzondere shots met een Bokeh-effect maken.

Bokeh


Bokeh betekent dat je speelt met de scherptediepte in een foto. Jouw onderwerp is hiermee vlijmscherp in beeld en de achtergrond juist dromerig en zacht. Een techniek die wel wat oefening vergt, maar zodra je dit onder de knie hebt, kun je hier hele toffe foto’s mee maken!

Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus

De futuristische designs van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus vallen meteen op. Maar dat is niet het enige wat deze telefoons bijzonder maakt. Ook hun camera’s zijn noemenswaardig: een 8-megapixel selfiecamera en een 12-megapixelcamera aan de achterzijde.

Daarnaast heeft Samsung de camera-app van beide uitgerust met te gekke filters en handige toepassingen om je foto’s als een echte pro te schieten. Zo hebben beide smartphones een speciale Pro-modus in de camera-app waarmee je zelf aan de slag kunt met de instellingen van de camera. Jij bepaalt de sluitertijd, het diafragma (om te bepalen hoe donker of licht je foto wordt) en de focus. Verleg je grenzen in Pro-modus en ontwikkel je innerlijke fotograaf. Met de Samsung Galaxy S8 Plus kun je nog een stapje verder gaan: deze heeft aan de achterzijde zelfs twee camera’s! Hiermee kun je, net als bij de Note8, dat felbegeerde Bokeh-effect realiseren.

Meer weten over de speciale cameratoepassingen van de Galaxy S8? Lees dan meer van onze fotografietips voor de S8

Huawei Mate 10 Lite

Dat duurder niet altijd beter is, bewijst de Huawei Mate 10 Lite. Deze telefoon valt in een betaalbare prijsklasse, maar ondertussen is hij uitgerust met high-end camerakracht! De Huawei Mate 10 heeft maar liefst vier camera’s: twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. De dubbele camera aan de voorzijde is een combinatie van 13 en 2 megapixels en de camera’s aan de achterzijde maar liefst 16 megapixels.

Dankzij deze double whammy maak je met de Mate 10 Lite dus ook van die mooie foto’s met Bokeh-effect, zelfs via de selfiecamera! Ideaal voor de selfiekoning(in)!

Nokia 8

Nokia verraste ons afgelopen jaar met vier nieuwe modellen: de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en de Nokia 8. Die laatste is écht het paradepaardje van de nieuwe Nokia-lijn. Deze high-end smartphone is onder andere uitgerust met een paar unieke cameratoepassingen. Zo heeft de Nokia 8 drie camera’s: een selfiecamera en een dubbele camera aan de achterzijde. Alle drie met 13 megapixels en hoogwaardige Carl Zeiss-lenzen.

Met de Nokia 8 introduceert Nokia de #bothie: foto’s maken en filmen met camera’s aan de voor- en achterzijde tegelijk! Zo leg je die mooie avond op het strand of dat gezellige feest pas echt goed vast! Een all-round ervaring! Kortom, de perfecte telefoon om al jouw favoriete ervaringen mee vast te leggen!

De beste smartphonecamera

Wie een smartphone met topcamera zoekt, zit bij al deze vijf modellen goed. Stuk voor stuk maken ze haarscherpe foto’s en kunnen ze in zeer hoge kwaliteit filmen. Welke de beste is? Dat is lastig te beoordelen. Het hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren.

Wie vooral op zoek is naar telefoon met unieke mogelijkheden kan eens bij de Sony Xperia XZ1 en Nokia 8 kijken. Wil je een goede allrounder? Dan zijn de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note8 een goede keuze. Iets kleiner budget? Dan is de Huawei Mate 10 jouw favoriet!

Sony Xperia XZ1 Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy S8 Huawei Mate 10 Lite Nokia 8
Camera achterzijde 19 megapixel 12 megapixel dubbele camera 12 megapixel, 12 megapixel dubbele camera (S8+) 16 megapixel dubbele camera 13 megapixel dubbele camera
Selfiecamera 13 megapixel 8 megapixel 8 megapixel 13 & 2 megapixel dubbele camera 13 megapixel
Extra's 3D scanner, super slowmotion Dubbele camera, optische zoom Dubbele camera (S8+) Dubbele camera, dubbele selfiecamera Dubbele camera, Bothie
Prijs €€ €€€ €€€ €€


Met welke smartphonecamera leg jij jouw avonturen van 2018 vast?

Ook interessant voor jou:

Mobiel

PlayStation Pack cadeau bij Sony Xperia XZ1 (Compact)

Mobiel

5 redenen om nu een Samsung smartphone te kopen

Mobiel

Swingend onderweg met deze muziektips voor je smartphone