26 oktober 2019 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

4 handige tips voor het wegwerken van kabels in huis

Hoewel we ons huis graag opgeruimd en netjes houden, blijven televisiekabels toch lastig om te verbergen. Wij geven je 4 handige tips voor het wegwerken van deze kabels.

Draadloos met de verbindingsset

Met de draadloze-verbindingsset van KPN sluit je eenvoudig Interactieve TV aan, zodat het trekken van lange kabels door je huis verleden tijd is. Zo kan het internetsignaal voor je televisie worden verzonden over het elektriciteitsnetwerk van je huis, zodat er geen kabels meer nodig zijn. De draadloze-verbindingsset bestel je online in de Telfort webshop.

In de kabelgoot

De televisie hangt netjes aan de muur en de digitale tv-ontvanger en dvd-speler staan keurig opgeborgen in een tv-meubel. Alleen jammer dat de bedrading tussen het televisiescherm en de apparatuur het geheel zo rommelig maakt. Een kabelgoot zorgt ervoor dat alle bedrading wordt weggewerkt. Een simpele kabelgoot koop je voor nog geen 12,- bij de bouwmarkt. Is een kleine renovatie in je huis geen probleem? Dan is de TV Goot van Bedach misschien wat voor jou.

Waar zijn m’n stopcontacten?

Niet ieder huis is gezegend met voldoende stopcontacten, vandaar dat we graag gebruikmaken van de welbekende stekkerdoos. Heel praktisch, maar niet erg chic. Een kabelbox zorgt ervoor dat alle losse kabels netjes zijn opgeborgen. Daarnaast is het ook mogelijk om er een stekkerdoos in te plaatsen. Neem bijvoorbeeld deze kabelbox van het Zweedse merk Bosign. Deze box is zowel mooi vormgegeven als handig in gebruik. Op zoek naar een goedkopere oplossing? Ga dan voor één van deze kabelboxen verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren.

Door muur en vloer

Staat jouw digitale tv-ontvanger in een tv-meubel achter gesloten deurtjes? Dan hebben wij iets leuks voor je. Met de set van Marmitek bedien je gemakkelijk alle audio- en videoapparatuur in huis, want het signaal van de Powermid gaat door muren, vloeren en dus ook door de deurtjes van je tv-meubel. Hoe het werkt? De zender plaats je bijvoorbeeld naast je tv-ontvanger en de ontvanger binnen het bereik van je afstandsbediening. De ontvanger vangt het signaal van de afstandsbediening op, die het signaal vervolgens doorzendt aan de zender. Deze geeft het weer door aan je televisie. Op deze manier kun jij zappen door de deurtjes van je tv-meubel.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

TV kijken zonder kastjes en kabels met de KPN Smart TV app

Innovatie & Techniek

Tips voor razendsnel draadloos internet

Films, series & TV

Het televisie kijken van nu: lekker makkelijk