19 oktober 2017

3 apps om je herinneringen tot leven te brengen

We fotograferen en filmen er tegenwoordig lustig op los met onze telefoons, maar wat doen we met al deze herinneringen? Vroeger plakten we foto’s in een fotoboek en bladerden we daar op familiebijeenkomsten gezellig doorheen, maar met z’n allen foto’s terugkijken op een telefoon is toch iets minder handig. Toch zijn er ontzettend veel manieren om iets leuks te doen met je digitale herinneringen. We hebben drie apps voor je op een rijtje gezet die je helpen met het bijhouden, organiseren en terugkijken van je mooiste momenten.

Telefoon in hand

Timehop
Met Timehop hoef je eigenlijk niets te doen om toch elke dag een nostalgische duik te nemen in je vergeten herinneringen. Je koppelt je Facebook, Twitter en Instagram accounts en vanaf dat moment krijg je elke dag van Timehop een berichtje met foto’s of statusupdates van wat je één, twee, of misschien wel vijf jaar geleden aan het doen was. Een feest van herkenning, speciaal voor de luie archivarissen onder ons!

Timehop is gratis beschikbaar voor Android en iOS

Moldiv
Als je het niet erg vindt de handen zelf ook uit de mouwen te steken, is Moldiv misschien wel iets voor jou. Met deze app maak je fantastische collages, die er uitzien alsof je ze door een professionele ontwerper hebt laten vormgeven. Je laadt een paar foto’s in, kiest één van de honderden layouts om ze in te zetten, en vervolgens heb je oneindig veel mogelijkheden om je collage te perfectioneren. Hou je van een simpel recht grid? Dat kan. Wil je liever je selfies verwerken in een magazine-cover of een film-poster? Dat kan ook!

Moldiv is gratis beschikbaar voor Android en iOS

Storehouse
Ben je iemand die zijn swingende foto’s en wervelende verhalen niet alleen zelf wil bekijken, maar ook graag deelt met vrienden? Dan moet je Storehouse een keer proberen. Storehouse is een heel eigen platform waar je ontzettend mooie verhalen kunt creëren en delen, maar ook de verhalen van je vrienden kunt volgen. Je kunt deze verhalen zo uitgebreid maken als je zelf wil, met foto’s, teksten, tussenkopjes en quotes. Ben je klaar? Dan deel je ze net zo makkelijk ook via e-mail of WhatsApp.

Storehouse is gratis beschikbaar voor iOS

Hoe organiseer jij het liefst je meest dierbare digitale herinneringen? 

Ook interessant voor jou:

Veiligheid

Veilig online als ZZP'er: 3 veilige tips

Mobiel

5 handige apps tijdens je wintersport vakantie

Mobiel

Apps om je vakantiefoto’s nog leuker te maken