26 oktober 2017

10x waarom het top is dat jij de iPhone X hebt besteld

Ein-de-lijk is het zover: de iPhone X is te koop! Ben jij één van de early adaptors die Apple's hypergeavanceerde telefoon van de toekomst heeft besteld? Goede zet! Waarom? Je leest het hieronder.

iPhone 10 jaar


1. De trendzetter

De iPhone X (of iPhone 10) werd gelanceerd ter ere van de 10e verjaardag van de iPhone. Tien jaar lang heeft Apple het design, de technologieën en de mogelijkheden van de iPhone getweakt en geperfectioneerd tot de spectaculaire iPhone X: de kers op de taart van dit iPhone-decennium. Deze nieuwste iPhone is volgens Apple dan ook hét voorbeeld van een nieuwe generatie smartphones. En dat maakt jou dé trendzetter!

De iPhone van toen tot nu is een ware evolutie. Hoe zag de allereerste iPhone er ook alweer uit? Check hier onze trip down memory lane.

2. Futuristisch nieuw design

De iPhone X is Apple’s eerste smartphone met een futuristisch edge-to-edge beeldscherm. Een wat?! Een beeldscherm die de gehele voorkant bedekt. Hierdoor heeft de nieuwe iPhone X een compleet andere look dan al zijn voorgangers. Zo stond iPhone bekend om de klassieke schermranden en een thuisknop aan de onderkant. Bij de iPhone X hebben schermranden en thuisknop plaatsgemaakt voor beeldscherm. De gehele voorkant van de iPhone X bestaat dus uit scherm!

Het oneindige beeldscherm van de iPhone X is gemaakt van het hypermoderne Organic Light Emitting Diode (OLED). Deze techniek zagen we eerder bij Samsung smartphones, en ook bij de nieuwe Samsung S21. Nu is ook Apple ‘om’. Een groot voordeel van OLED is dat er geen achtergrondverlichting nodig is om goed te werken. Dit is beter voor de batterij. Daarnaast zorgt OLED voor een diepere kleurweergave, vooral van de zwarte tinten. Zo kun jij op de nieuwe iPhone X langer en intenser genieten van al jouw favoriete films, video’s en games.

Face ID


3. Super veilig door jouw gezicht

Innovatieve technologieën en speciale sensoren komen samen in Apple’s nieuwe beveiligingssysteem: Face ID. Hiermee ontgrendel je jouw iPhone X met je gezicht. Dit is de vervanger van Touch ID, waarbij je jouw telefoon ontgrendelt met je vingerafdruk.

Door een scan te maken van je gezicht, opent jouw iPhone X alleen wanneer hij jou voor zich heeft. De speciale sensoren in de 7-megapixel selfiecamera zorgen voor deze unieke scan, die het zelfs in het donker doet. Ook meten de sensoren de diepte van je gezicht. Daardoor kun je de super slimme iPhone X niet in de maling nemen door hem een pasfoto voor te houden. Dit maakt jouw telefoon nóg unieker. Volgens Apple is Face ID dan ook de meest veilige manier van ontgrendelen ooit.

4. Super scherpe foto's

De cameraspecificaties van de iPhone waren altijd al indrukwekkend. De iPhone X tilt Apple’s camera game naar een ultra-hoog niveau. Zo heeft de iPhone X aan de achterzijde maar liefst twee pittige 12-megapixelcamera’s. Deze zorgen voor foto’s met een indrukwekkend realistische scherptediepte.

Bij de camera aan de voorzijde deed Apple er nog een schepje bovenop. Zo is de 7-megapixel selfiecamera uitgerust met verschillende sensoren en hoogstaande cameratechnologie. Deze technieken ondersteunen niet alleen Face-ID, maar zorgen ook voor super likeable selfies!

5. Speciale portretmodus

Naast de krachtige camera’s heeft Apple zogenaamde TrueTone fotostudio-software ontwikkeld. Deze software zorgt voor een geoptimaliseerde lichtbalans waardoor je foto's schiet alsof je in een fotostudio bent! Dit is vooral handig voor het maken van foto’s bij weinig licht. Zo leg je jouw romantische herinneringen met die super knappe Tinder-date bij kaarslicht haarscherp vast met jouw nieuwe iPhone X.

Maar met de speciale portretmodus laat Apple pas echt zien wat de iPhone X in huis heeft. Want de twee aparte lenzen creëren een verbluffende sterptediepte. Zo maakt de iPhone X de persoon op de voorgrond haarscherp, en de achtergrond vaag of donker. Strike a pose!

Apple's videokwaliteit van de afgelopen tien jaar was al episch. De videotechnologie van de iPhone X steekt hier nog eens met kop en schouders bovenuit. Want met de iPhone X kun je filmen in 4K met maar liefst 60 frames per seconde! Dat is buitengewoon hoog voor een smartphone; normaliter zie je deze kwaliteit alleen bij systeemcamera’s. In combinatie met de TrueTone fotostudio-software levert dit realistische beelden op met levensechte kleuren. Ook filmen in het donker is no problemo voor de iPhone X!

6. iPhone X brengt emoji's tot leven!

Oeh yes, animoji's! Dit zijn Apple's kersverse geanimeerde emoji's. Met behulp van Face ID in de frontcamera kun je bijvoorbeeld het aapje, de eenhoorn of de drol laten praten en kijken zoals jij. Hoe leuk is dat?! De TrueDepth-camera van de iPhone X kan maar liefst 50 verschillende spierbewegingen analyseren met 12 animoji. Deze animaties stuur je vervolgens via iMessage naar jouw contacten. Hoe dat precies werkt, zie je in deze video.

7. Powerhouse processor

Nieuwe iPhone? Nieuwe chip! Apple's A11 Bionic chip is één van de beste op de smartphonemarkt. De 6-kernige chip is ontwikkeld door Samsung die de sterkste smartphonechips ter wereld maakt. Met de A11 werkt jouw iPhone X dus bijzonder soepeltjes. Ook starten apps razendsnel op.

iphoneX

8. iPhone X <3 iOS 11

De laatste iOS update is voor meerdere generaties iPhone beschikbaar maar bij de iPhone X zien we hier een naadloze integratie. iOS 11 lijkt simpelweg ontworpen voor de nieuwe iPhone X met een gebruiksvriendelijkheid waar je 'u' tegen zegt.

Met de iPhone X krijgt iOS 11 nog wat extra opties mee. Zo kun je met iOS 11 op jouw nieuwe iPhone X super vette dingen doen via 'Augmented Reality'.

9. Astronomische VR-functies

Apple voorziet een glansrijke toekomst voor apps die 'Augmented Reality' (AR) toevoegen aan je scherm. De iPhone X is dan ook uitgerust met verschillende VR-mogelijkheden. Richt de camera bijvoorbeeld op een heldere nacht naar boven en vind sterren(beelden), planeten en andere hemellichamen via het scherm van jouw spectaculaire iPhone X.

Augmented Reality opent ook nieuwe mogelijkheden voor Google Maps. In plaats van gluren op het plattegrondje, richt je je iPhone X op de straat. Daarna zie je via je scherm of je links, rechts of rechtdoor moet. Ook hoef je met AR nooit meer doelloos door IKEA struinen. Want met de AR IKEA-app op jouw iPhone X zie je potentiele aankopen zoals banken, stoelen en accesoires via je scherm alvast in je woning staan. Zo kun je al je interieur-ideeën uitwerken voordat je ook maar 1 stap in de winkel hebt gezet!

iPhone X - Apple Watch


10. One more thing…

Dankzij de glazen achterkant is de iPhone X geschikt om ook draadloos op te laden. Hiervoor heeft Apple de speciale AirPower ontwikkeld (verkrijgbaar in 2018) waarop jij straks al je Apple-devices, van je iPhone X tot je Apple Watch en Airpods, tegelijk kunt opladen. Ook hierbij voorziet Apple een geheel nieuw toekomstbeeld. Denk aan draadloze oplaadvoorzieningen in het openbaar vervoer, in auto’s, op vliegvelden, op stations en in andere openbare ruimtes. Nooit meer gedoe met kabels dus. Gewoon neerleggen en opladen, waar en wanneer je wilt!

iPhone X: toekomst in jouw handen


Kortom: met de lancering van de iPhone X opent Apple de deuren naar de future of smartphones waarbij futuristische designs, onwerkelijke Augmented Reality, innovatieve camera’s en de beste beveiligingstoepassingen de boventoon voeren. Nog heel even....en dan heb jij de toekomst in handen.

De eerste batch iPhones X verlaat op 3 november ons magazijn richting hun nieuwe eigenaar. Als eerste besteld = als eerste in huis.

Apple's nieuwe paradepaardjes zijn onthuld: de iPhone 12iPhone 12 miniiPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

iPhone 8 of iPhone X: ga jij voor evolutie of revolutie?

Mobiel

8 iPhone tips om je iPhone nog fijner te maken

Mobiel

8 grote voordelen van de iPhone X