15 november 2017

10 leukste apps voor iPhone 10

Reizen door de kosmos, meubels uitproberen in je woonkamer, oorlogje spelen op je keukentafel en stuntvliegen door je straat; het kan allemaal met iOS 11 en Augmented Reality (AR) op jouw nieuwe iPhone X. Hieronder hebben we de allerleukste AR-apps voor je op een rijtje gezet.

iPhone X AR


iPhone X: smartphone van de toekomst


De iPhone bestaat 10 jaar. Om dat te vieren ontwikkelde Apple de iPhone X, waarbij je de X uitspreekt als ‘tien’. Deze hypergeavanceerde smartphone is de kers op de Appletaart. Apple noemt de iPhone X dan ook ‘de smartphone van de toekomst’.

Met zijn randloze ontwerp en futuristische edge-to-edge OLED-beeldscherm is de iPhone X een ware eyecatcher. Maar de vernieuwingen van de iPhone X gaan veel verder dan alleen design. Vooral in combinatie met Apple’s fors geüpdatete iOS 11-besturingssysteem en Augmented Reality heeft de iPhone X buitengewone mogelijkheden.

Augmented Reality: toegevoegde werkelijkheid

Augmented Reality betekent letterlijk: ‘toegevoegde werkelijkheid.’ Het is een technologie waarbij virtuele elementen worden toegevoegd aan de wereld om jou heen. Zo kun je bijvoorbeeld Pokémons vangen in je eigen achtertuin via het beeldscherm van de iPhone X. Of zien of die mooie hoekbank in jouw woonkamer past. Voor veel Augmented Reality heb je een speciale Augmented Reality-app nodig. Hieronder hebben we de leukste AR-apps van dit moment voor je op een rijtje gezet.

10 toffe apps voor de iPhone 10

1. Sky Guide AR: meer dan de steelpan


Op een heldere nacht zie je boven je in de lucht ontelbare sterren, planeten en andere hemellichamen. Maar wat is wat precies? Kom jij nooit verder dan de poolster en het steelpannetje? Sky Guide AR identificeert de hele kosmos voor je! Zo werkt het: richt je iPhone X op de hemel en Sky Guide legt als het ware een laagje over je scherm op basis van hoge resolutie foto’s.  Zo zie je via je iPhone X alle hemellichamen van dichtbij én hoe ze heten. Wil je nog meer weten? Sky Guide AR heeft een digitale bibliotheek vol artikelen over het heelal.

2. Houzz Interior Design Ideas: meubelshoppen vanuit je luie stoel


Ben je op zoek je naar hippe meubels voor je nieuwe huis? Dat betekent vaak een boel pas- en meetwerk. Om nog maar niet te spreken van kilometers struinen door woonboulevards en andere interieurwinkels. Door apps als Houzz Interior Design Ideas en IKEA Place is dit verleden tijd. Want met deze apps plaats je meubels virtueel in jouw huis. Zo zie je via het scherm van je iPhone X precies of die grote hoekbank, dat kekke kastje of die hippe stoel in je woonkamer past. Handig!

3. The Machines: oorlogje voeren op de keukentafel


We noemden het net al even: de Augmented Reality-camera’s van de iPhone X kunnen Virtual Reality toevoegen aan het beeld dat jij ziet op het beeldscherm. Dit zorgt voor next level game-ervaringen. Het meest bekende AR-spelletje is Pokémon Go, waarbij je Pokémons kunt vangen in bijvoorbeeld de achtertuin van de buren. Maar het vetste AR-spel van dit moment is toch wel The Machines. Dit spel werd door Apple zelf gedemonstreerd tijdens de aankondiging van de iPhone X. The Machines is zó indrukwekkend dat we de beelden voor zich laten spreken. Kijk je mee?

4. ARise: ontsnap jij uit het doolhof?


Eén van de bijzonderheden van de camera’s van de iPhone X is dat ze diepte kunnen waarnemen. Zo heeft de iPhone X dus oog voor perspectief. Met het spel ARise benut je deze mogelijkheden ten top. Het doel van dit AR-spel is om de hoofdpersoon door verschillende doolhoven te loodsen. Hierbij kun je niet in je luie stoel blijven zitten. Want soms vind je alleen de juiste weg door de spelwereld letterlijk vanuit een andere hoek te bekijken. Let’s play!

5. Domino World AR: Domino D-Day in je woonkamer


Herinner jij je het tv-programma Domino D-Day nog? In dit programma werd jaarlijks geprobeerd om het wereldrecord voor het grootste aantal vallende dominostenen te verbreken. Daarbij liepen de records in de miljoenen. Met Domino World AR kun je een leuke trip naar dit domino-verleden maken. Mooie bijkomstigheden: je dominocreatie kan niet worden verwoest door je kat. En omgevallen steentjes hoef je niet op te ruimen. Verbreek jij het record?

6. Giphy World: voor de geinigste GIF’jes


Giphy is hét Mekka voor de liefhebber van GIF’jes. Katten die elkaar knuffelen, publiek dat voor je applaudisseert of die ene scène van je favoriete serie; noem het en Giphy heeft het. Met Giphy World haal je deze beelden letterlijk in huis. Hoe dat werkt? Bekijk het in de video hierboven.

7. Yolo met Holo


Zin om creatief he-le-maal los te gaan? Dan zit je goed met de Holo-app. Hiermee voeg je via de iPhone X bewegende videobeelden, zoals een kwispelende hond of dansende worstelaar, toe aan het beeld dat de camera opvangt. Dit is echt hilarisch! Kijk je mee?

8. AR Airplanes: leuker dan Stef Stuntpiloot


Dit spel is leuker dan Stef Stuntpiloot: AR Airplanes. Want hiermee kun je een virtueel vliegtuigje laten rondvliegen door je woonkamer, boven je straat en verder. Via het beeldscherm van je iPhone X zie je het virtuele vliegtuigje stunten in de wereld om jou heen. Vermaak gegarandeerd!

9. MeasureKit: size matters


Leuk, al die AR-spelletjes op de iPhone X. Maar biedt Augmented Reality ook nog wat functioneels? Zeker! De meet-app MeasureKit is een goed voorbeeld van een functionele app. Met MeasureKit heb je geen meetlint, liniaal en geodriehoek meer nodig. Voortaan doet de camera van je iPhone X al het meetwerk! Dankzij MeasureKit weet je bijvoorbeeld precies de breedte van je deurpost. Of hoeveel graden de hoek tussen de kast en muur precies is.

10. One more thing… MijnKPN


De laatste handige app voor je iPhone X is de MijnKPN-app. Hiermee check je nauwkeurig het verbruik van je KPN-abonnement en bekijk je makkelijk en snel je facturen. Ook kun je via de Mijn KPN-app zelf je abonnement aanpassen waar nodig en extra bundels activeren. Kortom: met de MijnKPN-app op je iPhone X heb je altijd de volledige controle over je abonnement.

iPhone X, dit is nog maar het begin

Veel van de bovenstaande iPhone X-apps gaan de verbeelding voorbij. Toch zijn deze apps nog maar het begin. Want as we speak werken ontwikkelaars volle bak aan nóg uitgebreidere, indrukwekkendere Augmented Reality-apps. Zo is de ontwikkelaar van Pokémon Go bezig met een Harry Potter-app. Wie weet vang jij straks mythische beesten op het bureau van je manager!

Benieuwd naar de nieuwe iPhone? Lees alles over de iPhone 12 en iPhone 12 mini.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

10x waarom het top is dat jij de iPhone X hebt besteld

Mobiel

64 GB of 256 GB; hoeveel geheugen heb ik nodig voor mijn iPhone 8 of iPhone X?

Mobiel

iPhone 8 of iPhone X: ga jij voor evolutie of revolutie?