11 september 2018 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Oplossingen om je wifi-signaal te verbeteren

Heb je een slechte wifi-verbinding? Wij vertellen je welke apparaten het wifi-signaal kunnen verstoren en hoe je dit zelf kunt oplossen.

wifi signaalBen je lekker een filmpje aan het streamen, hapert het afspelen opeens en zie je gekke blokjes in beeld. Het is je vast weleens overkomen. Boosdoener? Misschien een slechte wifi-verbinding. Maar je modem kan hier mogelijk niets aan doen. Het signaal dat hij uitzendt, wordt waarschijnlijk gehinderd door signalen van andere apparaten. Kijk maar eens om je heen in huis: er zijn vast een aantal ‘wifi-verstoorders’ aanwezig.

1. Buurman, blijf van mijn wifi-signaal af!

De modem van je buren zit vaak maar een muur of vloer van jouw modem verwijderd. Als ze dezelfde wifi-frequentie gebruiken, dan kan dit jouw wifi-verbinding beïnvloeden. Modems zijn namelijk standaard ingesteld op de 2,4 GHz-frequentie en veel mensen veranderen dit niet. Op de meeste modem kun je dit wél zelf gemakkelijk aanpassen naar bijvoorbeeld 5 GHz. Kan dit niet of werkt dit niet? Pas dan het kanaal van je frequentie aan. Onze Wifi Tuner helpt je hierbij. 

2. Zo beïnvloedt je magnetron je wifi-signaal

Eten verwarmen, popcorn ‘ontpoppen’ en drinken opwarmen: de magnetron kan het allemaal. Dit doet het apparaat met microgolfstraling. Deze straling wordt uitgezonden op de 2,4 GHz-frequentie. Dezelfde frequentie dus als de standaard frequentie van je modem. Als de magnetron je eten opwarmt, beïnvloedt hij mogelijk je wifi-signaal. De oplossing is simpel: pas ook hier je wifi-frequentie aan met onze Wifi Tuner. Probleem opgelost.

3. Oude apparaten met Bluetooth

Smartwatches, draadloze muizen en spelcomputers: steeds meer apparaten gebruiken Bluetooth. Deze techniek gebruikt ook de 2,4 GHz-frequentie. Verouderde apparaten met Bluetooth kunnen hierdoor je wifi-signaal beïnvloeden. Zij gebruiken namelijk hetzelfde kanaal als je modem. Nieuwere apparaten met Bluetooth hebben dit probleem niet, want zij hebben een ander, eigen kanaal. Je nieuwe Apple Watch of PlayStation 4 beïnvloedt je signaal dus niet.

4. Slechte wifi-verbinding door oude beeldbuis

De ‘ouderwetse’ televisie: een grote beeldbuis die bijna net zo diep is als dat ‘ie breed is. Niet alleen nostalgisch, maar mogelijk ook storend voor je wifi. In de Verenigde Staten legde een oude televisie zelfs een keer alle modems in een straat plat. Zó slecht kan een oude TV dus zijn voor wifi. Heb je problemen met wifi en gebruik je nog een oude TV? Trek dan de stekker uit je TV en kijk eens of dit het probleem oplost. Merk je dat het signaal in de rest van het huis toch nog niet sterk genoeg is? Gebruik dan de Experia Wifi, de nieuwste wifi versterker waarmee je jouw draadloze verbinding versterkt.

Overal Wifi met de KPN servicemonteur

Is het KPN wifisignaal ondanks al je inspanningen nog niet overal in huis beschikbaar? Laat dan onze servicemonteur langskomen. Hij weet als geen ander hoe je wifisignaal verbeterd kan worden. Een bezoek van onze monteur kost 50 euro. Voor nieuwe Internet en tv klanten van KPN is het zelfs helemaal gratis! Je kunt op deze pagina een afspraak met ‘m inplannen.

Heb je zelf nog tips?

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Mijn wifi doet het niet! Wat moet ik doen?

Internet

Gaat jouw wifi vreemd?

Internet

4 Tips om je wifi te verbeteren