13 november 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Tips om je wifisnelheid te verbeteren

Traag of haperend internet kan een enorme irritatie zijn. Je zult het maar net zien: zit je middenin de zinderende seizoensfinale van je favoriete serie, moet de stream bufferen! Wil jij je wifisnelheid verbeteren? Met deze vijf handige tips geniet je in én rondom je huis van een optimale wifiverbinding.

Tip 1: Verbeter je wifisnelheid met de Wifi Tuner

Vaak wordt de wifiverbinding gehinderd door signalen van andere apparaten. Kijk maar eens om je heen in huis: er zijn vast ‘wifiverstoorders’ aanwezig, zoals de magnetron en tv. Gelukkig is er speciaal voor KPN klanten de Wifi Tuner, een online tool waarmee je in een paar stappen je wifisignaal en -bereik verbetert. Hoe het werkt? Simpel. Zorg dat je thuis bent verbonden met jouw eigen KPN netwerk en open onze Wifi Tuner. Daarna doorloop je dit slimme programma en verbeter je jouw wifisnelheid!

Tip 2: Plaats de wifimodem goed

De beste plek voor jouw wifimodem? Dat is niet de meterkast of de hoek van je huiskamer. Het modem presteert het beste als deze niet in de buurt van andere apparaten staat. Op een centrale plaats in je woonkamer of de overloop, zodat hij alle ruimte heeft zijn signaal goed te verspreiden. Het resultaat? Een groter bereik, zodat je bijvoorbeeld ook op zolder series streamt zonder haperingen.

Tip 3: Neem een Experia wifiversterker

Haalt jouw wifimodem nét de zolder niet? Een wifiversterker vergroot het bereik van het wifisignaal. Zo zorgt de Experia wifiversterker ervoor dat je wél overal in en rondom het huis bereik hebt. Ook in het hoekje van de tuin. Kortom: een slimme aanvulling als je nog niet overal snel en stabiel internet hebt.

Tip 4: Glasvezel wifi voor hogere wifisnelheid

Voor de snelste wifiverbinding moet je glasvezel internet hebben. Met glasvezel heeft wifi een hogere snelheid. Uploaden gaat net zo snel als downloaden. Handig als je weleens thuis werkt of als je video’s wilt versturen naar vrienden. Glasvezel en wifi werken perfect samen. Zo heb je thuis razendsnel internet.

Tip 5: Laat je helpen door onze (wifi) servicemonteurs

Kom je er niet uit? Onze servicemonteurs staan voor je klaar. Zij komen gratis bij je langs om in het hele huis te checken of de wifiverbinding goed is. Heb je niet overal verbinding? Dan installeert onze monteur ter plaatse een wifiversterker. Goed om te weten: hij vertrekt pas als je wifisnelheid overal optimaal is.

Verbeter jouw wifisnelheid met deze tips van onze wifipagina.

Ook interessant voor jou:

Internet

Glasvezel of kabel/koper?

Games

Cloud gaming: met deze diensten kan het!

Mobiel

In 3 stappen WhatsApp Web op je pc of laptop