22 september 2017

4 Tips om je WiFi te verbeteren

Traag of haperend internet kan een enorme irritatie zijn. Wil je je WiFi-signaal verbeteren? Hier geven we vier handige tips. Zo geniet je in én rondom je huis van een optimale WiFi-verbinding.

Tip 1: Verbeter je WiFi-verbinding zelf met de unieke WiFi Verbetertool

Speciaal voor KPN klanten bieden we de WiFi Verbetertool aan. In een paar simpele stappen spoort de tool direct de problemen op en lost ze in veel gevallen automatisch op. Zorg wel dat je thuis bent en verbonden bent met jouw eigen KPN-netwerk. 

Deze WiFi Verbetertool is alleen voor KPN klanten beschikbaar en al door meer dan 250.000 KPN klanten gebruikt. 

Tip 2: Plaats de modem goed

Heb je last van een slecht WiFi-signaal? De plaats van je modem is belangrijk voor een goede WiFi-verbinding. Door je hele woning zijn factoren die de sterkte en snelheid van je WiFi-signaal negatief kunnen beïnvloeden. Tips voor het plaatsen van je modem:

•Staat je modem in de meterkast, plaats deze dan zo hoog als mogelijk, bijvoorbeeld door ‘m op te hangen.

•Staat je modem niet in de meterkast maar bijvoorbeeld in de woonkamer, plaats de modem dan vrij en niet onder of achter andere objecten.

•Houd storingsbronnen zoals magnetron, bewakingsapparaten en de vaste telefoon uit de buurt van de modem.

•Belangrijk: zorg wel dat je de bijgeleverde kabel blijft gebruiken en deze niet zomaar door een andere kabel vervangt. 

Tip 3: De WiFi Versterker

Ook op zolder of op je dakterras een goede verbinding? Met een WiFi Versterker vergroot en versterk je het signaal van je huidige WiFi-verbinding. Het draadloze bereik van de modem is namelijk beperkt. Dit kan er voor zorgen dat je op het dakterras of op zolder een slechter signaal hebt. Wil je meer weten over dit handige kastje? Lees er alles over op 

Tip 4: Laat je helpen door onze servicemonteurs

Kom je er niet uit? Laat je dan helpen door onze service monteurs. Wij checken in je hele huis de WiFi-verbindingen en installeren een WiFi Versterker als dat nodig is. Zo geniet jij optimaal van KPN WiFi.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

5 dingen die je ook met Spotify kunt doen

Innovatie & Techniek

Zelfs in het buitenland gewoon KPN WiFi

Innovatie & Techniek

Wat moet je wel of niet doen op Facebook en Instagram