11 oktober 2017

Zing mee onder de douche met deze toffe speakers

Lekker wakker worden met Zero 7 op de achtergrond, je moves vóór het stappen oefenen met Diplo of gewoon relaxt in bad wegdromen op Gare du Nord. Voor de echte muziekfreak heel normaal: onder de douche of in bad genieten van een bijpassende afspeellijst. Zo heb ik zelf een ochtendlijst, gevuld met liedjes onder de 90 bpm (geen ochtendmens inderdaad) en een uitgebreide partylijst om alvast in de stemming te komen voor een avondje in de stad.

meezingen onder de douche


Al sinds er een muziekspeler op m’n telefoon zit, dient mijn telefoon ook als speaker in de badkamer. Lange tijd legde ik hem een paar meter van de douchecabine; net ver genoeg om ‘m niet nat te spetteren, maar dichtbij genoeg om alles prima te kunnen horen. Jaren ging dat prima, tot ik opeens een irritante ruis door de tracks heen hoorde. En een paar dagen later de speaker er zelfs helemaal mee ophield. Conclusie in het reparatierapport: waterschade. Met de dagelijkse lading stoom in de badkamer heb ik mijn geliefde iPhone gesloopt.

Gelukkig was ik verzekerd en kreeg ik een nieuw toestel, maar ik ben ook meteen op zoek gegaan naar een  alternatief voor de telefoonspeaker in de badkamer. Het meest simpele bleek het ophangen van een waterdichte radio. Hiermee verplichtte ik mezelf alleen ook om naar de radio te luisteren in plaats van naar mijn eigen lijsten. Nu heb ik een gigantische hekel aan het Nederlandse radioaanbod; in mijn ogen 90% gekeuvel en 10% muziek, dus dat was geen optie. Ik vond drie andere alternatieven die ik wél erg interessant vind.

Mira Bluetooth Speaker by BRAVEN
Door middel van bluetooth kun je de Mira Douche Speaker verbinden met je telefoon of iPod. Hij is IPX5-waterbestendig, ofwel bestand tegen behoorlijk wat emmers water. Met behulp van het handige haakje hang je de speaker aan je douchekop, maar als je het haakje naar beneden draait heb je een steun om de speaker neer te zetten. Ook voor de echte workaholic is dit apparaatje een uitkomst: door de bluetooth verbinding kun je telefoongesprekken beantwoorden en beluisteren via de speaker. Dankzij de 1200mAh batterij heb je circa tien uur luisterplezier, dus daar kun je wel wat douchebeurten mee vooruit. De speaker kost omgerekend zo’n 75 euro en is verkrijgbaar in grijs of zwart .

Moxie Douchekop/Speaker by KOHLER
Kohler heeft de bluetooth speaker Moxie ontwikkeld die je simpelweg in de bijbehorende douchekop stopt. Met een volle batterij kun je zo’n zeven uur lang muziek afspelen, hierna moet je de Moxie weer opladen. Met behulp van een magneet zit de speaker goed vast in de douchekop, maar je kunt hem vrij gemakkelijk loshalen en verplaatsen. Zo hoef je het liedje dat je onder de douche luistert niet af te breken als je klaar bent, maar neem je de speaker gewoon met je mee naar een andere kamer. Nadeel van deze speaker is dat je hem alleen kunt gebruiken met de bijbehorende douchekop. Die overigens wel erg mooi is! De douchekop van Kohler heeft 60 spuitmonden en een groot spray-bereik. Een muzikale douche is niet echt goedkoop, maar wel een prima oplossing om onder de douche te luisteren naar je favoriete muziek. Voor omgerekend 180 euro koop je zowel de douchekop als speaker.

Nude Audio Super-M
Dit is mijn persoonlijke favoriet! De NudeAudio Super-M is een water- en stofdichte bluetooth-speaker met een super gaaf design van siliconen en nylon koord. De speaker geeft een mooi, helder geluid, wat door de makers omschreven wordt als een ‘360-degree sound’. Hij is dan ook voorzien van vier neodynamische drivers en twee subwoofers, verdeeld over twee kanten. De accu levert acht uur afspeeltijd en de speaker is in vier kleuren verkrijgbaar. Zelf vind ik de mint en zwarte variant het mooist, maar smaken kunnen natuurlijk verschillen. Hoewel de Super-M initieel via Kickstarter werd aangeboden in ruil voor funding, kun je hem nu bij diverse shops bestellen voor zo’n 99,95 euro.

Enthousiast geraakt door deze mooie en bovenal handige badkamergadgets? Dan heb ik wellicht iets leuks voor je: de KPN Douchespeaker! Deze mooie wit/groene bol doet niet onder voor de meeste douchespeakers. Hij is stof- en waterdicht, oplaadbaar met het bijgeleverde stekkertje en biedt zo’n zes uur luisterplezier. Krijg je tijdens het douchen een telefoontje? Geen probleem! Je kunt met de speaker namelijk ook meteen telefoongesprekken voeren. 

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

5 dingen die je ook met Spotify kunt doen

Mobiel

5 toffe ideeën voor je oude Android-telefoon

Mobiel

De 5 leukste online muziekplatformen