11 oktober 2017

Strijd om de digitale bril: Hololens vs. Oculus vs. Glass

Digitale brillen zijn momenteel hip. Je hebt vast wel eens van Oculus Rift of Google Glass gehoord. Met deze zogenaamde wearables waan je je in een digitale wereld en is het bijvoorbeeld mogelijk je e-mail te lezen aan de binnenkant van je brillenglazen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Afgelopen week kwam Microsoft vanuit het niets met de aankondiging voor hun augmented reality bril, de Hololens. In dit artikel zetten we deze drie digitale brillen voor je op een rij.


Google Glass
Het bedrijf van de welbekende zoekmachine kwam als een van de eersten met een digitale bril. Met de Google Glass kan je foto’s of video’s maken, snel even je mails bekijken of de laatste berichten op Facebook of Twitter lezen terwijl je gewoon de wereld om je heen blijft zien. Met een brede variatie aan monturen kan je de bril van Google ook nog aanpassen aan je eigen stijl. Het succes van de Google bril laat echter op zich wachten. De testfase is al meer dan een jaar bezig en de prijs lijkt boven de 1.500 dollar te komen liggen. In dit filmpje kan je de Google Glass zelf bekijken.
    
Oculus Rift
Palmer Lucky heeft waarschijnlijk de grootste verzameling virtual reality brillen ter wereld, maar met geen van deze brillen was hij echt tevreden. In 2012 bracht hij daarom zijn eigen prototype op de mark, de Oculus Rift VR. Op de E3 (game beurs) van vorig jaar werd de Oculus Rift voor het eerst getoond aan het publiek en sindsdien is het hard gegaan. Met deze bril lijkt het alsof je daadwerkelijk in een virtuele omgeving rondloopt, geweldig voor de echte game liefhebbers dus. De Oculus gaat vermoedelijk tussen de 200 en 400 dollar kosten. Zelf de bril in actie zien? Bekijk dan dit filmpje over de Oculus VR.  

Hololens
Afgelopen week verraste Microsoft vriend en vijand met de aankondiging van de Hololens. Met deze revolutionaire digitale bril, die nog het meest lijkt op een combinatie van Google Glass en de Oculus Rift, zie je door transparante glazen de echte wereld om je heen, maar kan je eveneens een hologram projecteren. Weet je niet wat een hologram is? Bekijk dan de film Star Wars uit 1977 nog eens. Daarin vroeg de beeldschone prinses Leia aan Luke Skywalker om hulp met behulp van een hologram. De mogelijkheden van de bril zijn eindeloos, vooral voor games, maar ook om virtueel met elkaar te praten via Skype bijvoorbeeld. Prijs en datum zijn helaas nog onbekend. Bekijk vooral het filmpje om te zien of je de Hololens ook gaaf vindt. Wat wordt jouw favoriete digitale bril? 
Welke bril is tot nu toe jouw favoriet? Wordt het de Google Glass, de Oculus virtual reality bril, of heeft Microsoft je overtuigd van hun Hololens? Of ben je misschien helemaal niet geïnteresseerd in dit soort gadgets? We zijn erg benieuwd naar jouw mening.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

In 5 minuten je wifi optimaliseren: met deze Servicetool kan het