3 oktober 2017

WhatsApp rolt nieuwe functies uit

WhatsApp voegt de laatste tijd veel nieuwe functies aan zijn app toe. Zo kan je schrijven, tekenen en emoji toevoegen in je foto’s en video’s, berichtjes verzenden via Siri en komt videobellen in chat-app steeds dichterbij.

whatsapp logo

Siri
Met de update van iOS 10 is het mogelijk om berichtjes via Siri te verzenden. Voor de mensen die heel wat te vertellen hebben of geen swipe kampioenzijn, kunnen voortaan berichten versturen met hun stem. Dit gaat niet vanzelf. Siri moet wel eerst toestemming krijgen om van WhatsApp gebruik te maken. Ga naar instellingen -> Siri -> App-ondersteuning -> zet WhatsApp slider op groen. Open Siri en geef haar een opdracht: ‘Stuur een WhatsApp-bericht naar mama’. Spreek je boodschap in en kies de optie ‘versturen’.

WhatsApp camera update
Vanaf nu is het mogelijk om op foto’s en video’s te tekenen, emoji toe te voegen en tekst over een afbeelding te zetten. Maak binnen WhatsApp een foto en zodra die in je scherm staat, verschijnen er in de bovenste balk icoontjes om de afbeelding mee op te leuken. Rechts verschijnt nog een tooltje waarmee je de kleuren kunt veranderen. Als laatste is er het potloodje om te krabbelen, geef je oma of baby gelijk die grappige snor.
Ook de camera binnen de app is vernieuwd. Door twee keer in beeld te tikken wissel je nu van camera, net als bij Snapchat.

Telefoonicoontje verplaatst
Het is je vast wel eens overkomen. Je wilt die leuke profielfoto van je WhatsApp contact bekijken en druk per ongeluk op het telefoonicoontje. Oeps, dat is natuurlijk heel vervelend, zeker als het om een stille liefde gaat. Maar WhatsApp heeft gehoor gegeven aan al deze Romeo's en Julia’s door het telefoonicoontje te verplaatsen. Het icoontje staat nu rechts boven in de balk en de profielfoto vind je nu helemaal links, naast de naam van degene met wie je ‘praat’.

WhatsApp en videobellen
Gaat het dan eindelijk gebeuren, videobellen via WhatsApp? De geruchten gaan al sinds oktober 2015, maar de functie komt nu steeds dichterbij. In de meest recente testversie van WhatsApp is de optie om te videobellen gewoon aanwezig en werkend met andere betagebruikers. Door het telefoonicoontje naar rechts te verplaatsen is er aan die kant nu plek voor een extra icoontje. Videobellen werkt nu alleen nog tussen betaversies van WhatsApp. Het is nog niet mogelijk om een videogesprek te starten uit de standaard Telefoon-app. WhatsApp kan er voor kiezen om de functie geleidelijk beschikbaar te stellen. Spannend …

Welke functie spreekt jou het meeste aan?

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

WhatsApp rolt nieuwe functies uit

Veiligheid

Tips om privacy op je smartphone te verbeteren

Mobiel

In 6 stappen je online contacten beheren