16 juli 2018 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Voorkom inbrekers en maak jouw huis veilig met IFTTT

Het is zomer in Nederland, dat betekent dat veel mensen op vakantie gaan. De tijd van het jaar dat inbraken flink toenemen. Gelukkig zorgen moderne oplossingen ervoor dat je met een gerust hart erop uit kan trekken. Met behulp van IFTTT en slimme apparaten maak jij jouw huis zo veilig dat inbrekers jouw woning overslaan. Benieuwd hoe dat werkt? In dit blog vertellen wij je over veilig wonen en IFTTT.

Wat is IFTTT

We hebben in deze en deze blog al een keer uitgelegd wat IFTTT is, maar heb je die blogs gemist, dan vind je hier nog een korte uitleg. De afkorting IFTTT staat voor “If This Then That”, en is een manier waarmee je aan de hand van eenvoudige commando’s, “als” en “dan”, bepaalde processen kan automatiseren. Klinkt ingewikkeld? Het is eigenlijk heel simpel. Bijvoorbeeld: als de temperatuur in de kamer onder de 18 graden ligt, dan moet de thermostaat aan gaan. Als iemand op de slimme bel drukt, dan krijg jij een bericht op je telefoon. In dit blog kijken we hoe je met IFTTT ervoor kan zorgen dat inbrekers jouw woning overslaan.

Met een veilig gevoel je woning achterlaten

Als je een avondje lekker op stap gaat, of jouw woning voor langere tijd alleen achterlaat tijdens vakantie, wil je wel met een gerust gevoel de woning verlaten. Hoe zorg je er nou voor dat inbrekers geen gebruik maken van jouw afwezigheid? Uiteraard is het sluiten van deuren en ramen, goede sloten en het achteraf delen van foto’s en verhalen op social media een eenvoudige oplossing. Daarnaast worden onze woningen steeds slimmer door moderne oplossingen die gebaseerd zijn op IFTTT.

Stel je hebt een slimme deurbel en er belt iemand bij je aan. Meteen komt er op je telefoon een pop-up met de melding dat er iemand voor je deur staat. Ondertussen gaat in huis automatisch de verlichting aan met behulp van je slimme lampen en begint er een vrolijk deuntje te spelen omdat je slimme audio apparatuur wordt geactiveerd. Omdat je ook een slimme beveiligingscamera binnen en buiten het huis hebt hangen, registreren deze alle bewegingen in en rond je huis. Kortom, met een beweging of druk op de deurbel, worden allerlei maatregelen in werking gezet om jouw woning minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers.

Slimme apparaten voorkomen woninginbraak

IFTTT zorgt ervoor dat een apparaat reageert als er iets in of om jouw woning gebeurt. Maar daarnaast heb je ook nog een slim apparaat nodig om jouw huis helemaal veilig te maken. Hieronder een paar handige voorbeelden.

Nest IQ outdoor camera

Deze superslimme camera ziet alles wat er bij je voordeur of om je huis gebeurt. Als de Nest Cam IQ iemand hoort praten, kan hij je een bericht sturen. Je kunt dan in de app controleren wat er gebeurt. Als er mensen rondhangen, kun je vragen wat ze willen of zeggen dat ze moeten vertrekken. Indringers komen liever niet in beeld. Wanneer ze de Nest Cam IQ bij je voordeur zien, kan dit ze dus afschrikken. Als ze toch proberen in te breken, kun je een video naar de politie sturen.

Nest IQ indoor camera

Weten inbrekers toch op de een of andere manier binnen te komen, dan zorgt het broertje van de outdoor camera van Nest, namelijk de Nest IQ indoor ervoor dat de binnensluipers meteen worden betrapt. Deze camera is dag en nacht actief en zorgt er dus voor dat jij rustig kan slapen. De indoor camera van Nest werkt met elk type licht en is evengoed in luisteren als kijken. Met gezichtsherkenning zorgt de camera ook nog eens dat je familieleden geen politieteam achter zich aan krijgen.

De Hue lampen van Philips

De meeste mensen zetten ’s avonds een lampje aan als ze weg gaan. Maar wat nou als je overdag al weggaat. De slimme lampen van Philips bieden uitkomst. Met een handige app kan je op elk moment en op elke locatie je lampen aanzetten. In samenwerking met IFTTT kan je programmeren dat er een lamp in de gang (of ergens anders) aan gaat als er beweging rondom je huis wordt gezien.  

Nog veel meer mogelijkheden rond IFTTT

Naast slimme camera’s, deurbellen en lampen zijn er nog veel meer handige apparaten en IFTTT mogelijkheden om jouw huis veilig of slim te maken. Wil je alvast een start maken met jouw slimme huis, dan vind je bij KPN een paar handige producten om mee te beginnen.  

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Een veilige omgeving voor je kinderen met IFTTT

Innovatie & Techniek

Nooit meer een pakketje missen met de slimme deurbel

Innovatie & Techniek

KPN’s 3: als de kat van huis is...