16 juli 2018 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Voorkom inbrekers en maak jouw huis veilig en slim

Tijdens de vakantie of met de feestdagen zien we inbraken in Nederland flink toenemen. Gelukkig zorgen moderne oplossingen ervoor dat je met een gerust hart erop uit kan trekken. Met behulp van slimme apparaten maak jij jouw huis zo veilig, dat inbrekers jouw woning overslaan. Benieuwd hoe dat werkt? Hieronder lees je meer over veilig en slim wonen.

Met een veilig gevoel je woning achterlaten

Als je een avondje lekker op stap gaat, of jouw woning voor langere tijd alleen achterlaat tijdens vakantie, wil je wel met een gerust gevoel de woning verlaten. Hoe zorg je er nou voor dat inbrekers geen gebruik maken van jouw afwezigheid? Uiteraard is het sluiten van deuren en ramen, goede sloten en het achteraf delen van foto’s en verhalen op social media, een eenvoudige oplossing. Daarnaast worden onze woningen steeds slimmer door smarthome apparaten.

Stel je hebt een slimme deurbel en er belt iemand bij je aan. Meteen komt er op je telefoon een pop-up met de melding dat er iemand voor je deur staat. Ondertussen gaat in huis automatisch de verlichting aan met behulp van je slimme lampen en begint er een vrolijk deuntje te spelen omdat je slimme audio apparatuur wordt geactiveerd. Omdat je ook een slimme beveiligingscamera binnen en buiten het huis hebt hangen, registreren deze alle bewegingen in en rond je huis. Kortom, met een beweging of druk op de deurbel, worden allerlei maatregelen in werking gezet om jouw woning minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers.

Slimme apparaten voorkomen woninginbraak

Slimme apparaten zorgen ervoor dat er een reactie ontstaat als er iets in of om jouw woning gebeurt. Maar daarnaast heb je wel de juiste slim apparaten nodig om jouw huis helemaal veilig te maken. Hieronder een paar handige voorbeelden.

Video deurbel met camera

Een veilig huis begint bij de voordeur. Met de Ring Video Deurbel zie, hoor en praat je met bezoekers, waar jij ook bent. Als de deurbel beweging ziet bij je deur, ontvang je gelijk een notificatie op je mobiele telefoon. Handig als er bezoek langskomt of als de postbode voor de deur staat met een pakketje. Maar vooral handig om precies te zien wat er om je huis gebeurt, dat geeft een veel veiliger gevoel!

De Hue lampen van Philips

De meeste mensen zetten ’s avonds een lampje aan als ze weg gaan. Maar wat nou als je overdag al weggaat. De slimme lampen van Philips bieden uitkomst. Met een handige app kan je op elk moment en op elke locatie je lampen aanzetten.

Slimme camera's

Met een superslimme camera zie je alles wat er bij je voordeur of om je huis gebeurt. Denk bijvooreeld aan de populaire camera's van Google. Als deze iemand hoort praten, kan hij je een bericht sturen. Je kunt dan in de app controleren wat er gebeurt. Als er mensen rondhangen, kun je vragen wat ze willen of zeggen dat ze moeten vertrekken. Indringers komen liever niet in beeld. Wanneer ze de camera bij je voordeur zien, kan dit ze dus afschrikken. Als ze toch proberen in te breken, kun je een video naar de politie sturen.

Makkelijk een slimmer huis met KPN

Heb je na het lezen van dit blog interesse in een comfortabel en slim huis? Maar twijfel je nog hoe je moet beginnen? Met KPN hoeft een slim huis niet ingewikkeld te zijn. Combineer KPN SuperWifi met onze selectie slimme producten. Dan werkt alles overal nog beter in huis. Kom je er niet helemaal uit? Kies dan voor hulp bij installatie en gebruik de Tech Desk voor € 5,00 per maand. Je wordt dan altijd direct geholpen door een ‘smarthome’ expert. Dankzij onze hoge eisen zijn al je apparaten veilig online. Met KPN maak je jouw huis slimmer zonder gedoe.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Een veilige omgeving voor je kinderen met IFTTT

Innovatie & Techniek

Nooit meer een pakketje missen met de slimme deurbel

Innovatie & Techniek

KPN’s 3: als de kat van huis is...