19 oktober 2017

Voorkom dat WhatsApp jouw gegevens deelt met Facebook

WhatsApp gaat de voorwaarden aanpassen en op deze manier data van gebruikers met Facebook delen voor advertentiedoeleinden. Daar zit niet iedereen op te wachten. Gelukkig kan je hier zelf iets aan doen.

Er zijn twee manieren om dit te voorkomen:

•Op het moment dat de pop-up met nieuwe voorwaarden verschijnt.
•Binnen 30 dagen nadat je de nieuwe voorwaarden al hebt geaccepteerd.

Nieuwe WhatsApp voorwaarden


De nieuwe voorwaarden van WhatsApp gaan eind september in werking. Voor die datum krijg je een pop-up te zien welke je moet accepteren anders werkt de app na die datum niet meer. In deze voorwaarden geven ze aan jouw persoonsgegevens te gaan delen met Facebook. Deze informatie zal overigens alleen gebruikt worden voor gerichter adverteren en het verbeteren van hun producten.

1: aanpassen pop-up nieuwe voorwaarden1.Je krijgt de nieuwe voorwaarden een keer voor je neus in de vorm van een pop-up. Dit kan enige tijd duren.
2.Onder de knop ‘akkoord’ staat bij het blauwe pijltje de optie om meer te lezen. Klik deze aan.
3.Er verschijnt een nieuw scherm in beeld met alle voorwaarden
4.Onderaan staat de optie Deel mijn WhatsApp-accountinformatie met Facebook. Haal hier het vinkje weg of schakel deze uit.
5.Geef aan dat je het zeker weet en klik daarna op ‘akkoord’

2: uitschakelen na acceptatie


Nu kan het zijn dat je de nieuwe voorwaarden (per ongeluk) al hebt geaccepteerd. Want zeg nu zelf, wie leest die nou nog. Dan kan je je toestemming alsnog terugtrekken. Schakel deze wel binnen die dertig dagen na het accepteren van de voorwaarden uit. Anders krijgt Mark Zuckerberg alsnog je data in handen.

1.Ga binnen WhatsApp naar ‘instellingen’
2.Ga naar ‘Account’
3.Haal onderaan het vinkje weg bij ‘Mijn accountinfo delen’

De nieuwe voorwaarden worden geleidelijk uitgerold. Houd de app dus in de gaten de komende tijd, als jij de pop-up nog niet hebt gezien. Let op: na die 30 dagen ben je akkoord gegaan, en kan je de toestemming niet meer intrekken.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Baas over je databundel en dataverbruik

Veiligheid

Kwetsbaarheid in WPA2? Wat is dat?