11 oktober 2017

Twitter heeft nieuwe video-app genaamd Periscope

Het delen van video via social media is momenteel helemaal hot. Met name jongeren vinden het geweldig om in een videofilmpje van een paar seconden te delen wat ze op dat moment aan het doen zijn. Je hebt vast wel eens van apps als Vine of Meerkat gehoord, vooral deze laatste dienst is sinds februari van dit jaar enorm in populariteit gegroeid. Twitter is handig ingesprongen op deze trend en lanceert vandaag zijn nieuwe dienst Periscope.

Via Periscope is het mogelijk om zelf live video’s te delen via je smartphone. De app combineert het beste van Vine en Meerkat en geeft gebruikers de mogelijkheid eigen mini video uitzendingen te maken. Gebruikers van Periscope kunnen hier vervolgens op reageren en de video ‘liken’. Momenteel is de app alleen beschikbaar voor de iPone, maar er wordt hard gewerkt aan een Android versie.

Inloggen op de Periscope app gaat met een Twitter account, eenmaal ingelogd kan je zelf bepalen welke Periscope gebruikers je wilt volgen. Zodra een gebruiker die je volgt een live-uitzending begint, krijg je een notificatie. Elke uitzending wordt automatisch opgeslagen, zodat deze tot 24 uur na de uitzending door volgers alsnog bekeken kan worden (deze optie kan je ook uitzetten).

Je kan Periscope vanaf nu downloaden in de iTunes store van Apple. We zijn benieuwd of jullie de app gaan gebruiken en wat je ervan vindt. Hieronder kan je een reactie achterlaten.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Eerste hulp bij een natte telefoon

Mobiel

5 toffe ideeën voor je oude Android-telefoon

Mobiel

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie