14 november 2017

Steeds meer huishoudens met een glasvezelaansluiting

Heb je in jouw straat de afgelopen jaren al eens mensen zien graven? Dan is de kans groot dat ze bezig waren om glasvezel aan te leggen! In Nederland neemt het aantal mensen met een glasvezelaansluiting in huis nog steeds toe. Naar verwachting zullen in 2021 meer dan drie miljoen huishoudens over glasvezel beschikken. Dat is meer dan 40 procent van alle huishoudens in Nederland. KPN neemt in deze positieve ontwikkeling het voortouw, door te investeren in de verdere aanleg van het glasvezelnetwerk.

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel is een internetverbinding die gebruikmaakt van glasvezelkabels. Deze glasvezelkabels zijn flinterdun en in staat om informatie met de snelheid van het licht te versturen. Daarom kun je met Glasvezel Internet razendsnel internetten. Bovendien is niet alleen de snelheid waarmee je gegevens ontvangt zeer hoog, glasvezel kan ook op hoge snelheid data versturen. Het maakt daarnaast niet uit met hoeveel apparaten je tegelijkertijd met internet verbonden bent, want glasvezel kan dit met gemak aan.

Redenen om over te stappen naar glasvezel

Glasvezel Internet van KPN biedt een aantal belangrijke voordelen. Je luistert bijvoorbeeld zonder onderbrekingen naar je favoriete playlist op Spotify, kijkt naar televisie met de hoogst mogelijke scherpte (als je tv dit ondersteunt) en als je een gamer bent profiteer je van supersnelle responstijden. Je verbinding is bovendien zeer stabiel, want een glasvezelkabel is nergens onderbroken. Hij loopt simpelweg rechtstreeks naar jouw voordeur! Je hoeft je signaal niet te delen en de internetsnelheid kan niet meer worden verstoord door factoren van buitenaf. Ideaal toch?

Check de beschikbaarheid van glasvezel

Benieuwd of Glasvezel Internet beschikbaar is op jouw adres? Doe dan de glasvezelcheck. Heb je al glasvezel? En ben je benieuwd of je de beloofde snelheid haalt? Met de speedtest van KPN weet je precies hoe snel jouw verbinding is. Wil je de prijs van glasvezel vergelijken met die van andere aanbieders? Ook dat kan!

Nog geen glasvezel op jouw adres?

Er zijn goede alternatieven. Is glasvezel op jouw adres nog niet aangelegd? Niet getreurd, want ADSL en kabelinternet zijn goede alternatieven. Dat is voor iedereen beschikbaar. Ook hierbij is een hoge internetsnelheid mogelijk. Zo kijk je tv via internet, download je tegelijkertijd een film en kan iemand anders in je huishouden op hetzelfde moment probleemloos via Netflix naar zijn of haar favoriete serie kijken. Meestal zijn er verschillende aansluitmogelijkheden en is er een passend internetabonnement van KPN van 40 tot wel 100 Mbit/s op jouw adres beschikbaar.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Mijn wifi doet het niet! Wat moet ik doen?

Internet

De kpn monteur voor wifi: zo gaat dat

Innovatie & Techniek

Praten tegen je huis