18 september 2018 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Spotify maakt bewegen op jouw beats nog leuker

Sporten is gezond, vooral na een dag werken of studeren, maar hoe krijg ik energie of motivatie om te gaan sporten? Zet ik mijn muziek aan of laat ik deze uit? En wat is het effect van muziek op mijn sportprestaties? Dit waren vragen die ik mezelf stelde toen ik weer begon met hardlopen. Benieuwd naar mijn antwoorden, lees dan verder.

spotifyNa mijn eerste rondjes joggen merkte ik dat er iets ontbrak, een lekker muziekje om het lopen net iets meer te veraangenamen. Met mijn smartphone aan mijn arm, oordopjes in en een Spotify abonnement werd hardlopen zelf leuk, kan je nagaan! Spotify is echter nog eens stapje verder gegaan, om hardlopen en bewegen nog leuker te maken. Hieronder praat ik je graag bij over de nieuwste mogelijkheden van deze online muziekdienst.

Spotify laat je bewegen op jouw favoriete beats

Als je regelmatig hardloopt, dan weet je vast wel hoe vervelend het is als je niet op de maat van de muziek kan lopen. Met de nieuwe functie Spotify Running is dit helemaal opgelost. Spotify Running stemt het aantal beats per minuut (bpm) van de muziek af op de stappen die jij zet. Daardoor loop je altijd op de maat en zorgt de muziek ook nog eens voor wat extra motivatie.

Daarnaast wordt de muziek ook afgestemd op jouw tempo, ga je sneller lopen, dan kan je rekenen op een lekkere beat van Tiesto, doe je het wat langzamer aan, dan zorgt Coldplay voor de juiste muzikale begeleiding. Uiteraard wordt er geen muziek gedraaid die jij niet leuk vindt, Spotify kijkt daarom naar je luistergeschiedenis om te zien welk liedje het beste bij je past. Naast deze mogelijkheden kan je ook kiezen voor de speciale afspeellijsten met lekkere muziek om op te bewegen.      

Iedere week nieuwe muziek ontdekken

Wat muziek luisteren zo leuk maakt, is het ontdekken van nieuwe liedjes en artiesten. Op die manier blijf je je muzieksmaak verrijken. Spotify denkt daar blijkbaar net zo over, aangezien ze onlangs de functie Discover Weekly hebben geïntroduceerd. Door deze functie krijg je wekelijks een verzameling nummers in een afspeellijst waarvan Spotify denkt dat jij ze leuk zal vinden. Discover Weekly is gebaseerd op je luistergeschiedenis en die van Spotify-gebruikers met een vergelijkbare muzieksmaak, daarom wordt Discover Weekly beter naarmate je Spotify vaker gebruikt.

Discover Weekly verschijnt automatisch in het gedeelte “afspeellijsten” onder “Jouw muziek” of “Mijn bibliotheek” en wordt automatisch iedere maandag bijgewerkt met nieuwe muziek. Zorg er dus voor dat je alles opslaat waarvan je niet genoeg kunt krijgen! Discover Weekly wordt echter pas beschikbaar zodra je Spotify ten minste twee weken actief hebt gebruikt. Spotify moet je muzieksmaak eerst een beetje leren kennen!

Nog veel meer Spotify functies

Naast deze twee nieuwe functies, heeft Spotify nog veel meer bekende en onbekende mogelijkheden. Zo kan je eenvoudig afspeellijsten maken en delen met vrienden, muziek offline beschikbaar maken en nieuwe muziek ontdekken. In de KPN service videos, vind je nog meer handige Spotify tips. 

Heb jij al Spotify premium?

Mocht je niet zo’n hardloop fanaat zijn, maar wel van muziek houden, dan blijft Spotify natuurlijk geweldig om te gebruiken. Bij KPN kun je kiezen tussen Spotify Premium of voor Spotify Family. Spotify Premium is beschikbaar bij KPN Mobiel en KPN Internet en TV pakket. Spotify Family is alleen beschikbaar bij een KPN Internet en TV pakket.

Meer over Spotify


Van welke beat word jij vrolijk?

We zijn benieuwd van welke muziek jij houdt tijdens het hardlopen, misschien kan je ons inspireren!

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

5 dingen die je ook met Spotify kunt doen

Mobiel

5 toffe ideeën voor je oude Android-telefoon

Films, series & TV

Waarom Vinyl de hit serie van 2016 gaat worden