19 maart 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Plensbuien of motregen? Dankzij IFTTT blijf jij droog!

Hoe sta jij ’s ochtends op? Is het bij jou thuis ook een haastklus, of doe je het rustig aan? Bij veel Nederlanders is het vliegen en rennen! Snel even douchen, ontbijt maken (als dat er niet bij inschiet), de kinderen aankleden en naar school brengen, nog gauw even een blik op het nieuws en hup de trein of de file in. In alle haast wil je dan wel eens wat vergeten, zoals een paraplu bijvoorbeeld. Best balen als je vervolgens de halve dag met een doorweekte broek op je werk zit. Gelukkig is er een oplossing, dankzij IFTTT vergeet je in het vervolg nooit meer je paraplu.

Maak kennis met IFTTT

Nog niet bekend met de afkorting IFTTT? Deze afkorting staat voor “If This Then That”. Klinkt ingewikkeld? Het valt mee. Het zorgt ervoor dat onze huizen en apparaten steeds slimmer worden. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten onder de tien graden komt, dan gaat jouw slimme thermostaat uit zichzelf een graadje hoger. Dit principe van “als” en “dan” passen we tegenwoordig op heel veel producten en situaties toe! 

Altijd een paraplu bij de hand

Het principe van IFTTT komt je vast bekend voor. Een mooi voorbeeld zijn de moderne lampen. Stel je gaat ’s middags op pad, maar je wil je huis wel graag bewoond achterlaten. Je slimme lampen zorgen er dan voor dat bij de eerste schemering, het huis vanzelf verlicht wordt. Dat geeft een veilig gevoel. Op een zelfde wijze kan IFTTT ook helpen als je ’s ochtends wil weten of je aan het einde van je werkdag droog thuiskomt. Dit kan bijvoorbeeld met een notificatie op je telefoon als je opstaat, of een e-mail als je dat prettiger vindt.

Een goed voorbeeld is “weather underground”, deze IFTTT app biedt allerlei mogelijkheden om je updates te geven van het weer dat er aankomt. Door slimme techniek te combineren, kijkt de app naar de weersvoorspelling op jouw locatie voor de volgende dag. Op die manier weet je, zelfs als je een haastige ochtend hebt, altijd of je een paraplu mee moet nemen!

Oplossingen voor je huis met KPN Smarthome

Wist je dat er nog veel meer slimme oplossingen zijn om je leven makkelijker en leuker te maken? Zo kan je eenvoudig je huis slimmer maken met de Smarthome oplossingen van KPN. Daarmee kan je op afstand de lichten aan doen, of krijg je een berichtje als er iemand bij je huis is die daar niet hoort!

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Voorkom inbrekers en maak jouw huis veilig en slim

Innovatie & Techniek

Nooit meer een pakketje missen met de slimme deurbel