11 oktober 2017

Pinterest, interesting? Zeker wel!

Ik kan zelf echt uren achter elkaar op Pinterest zitten, lekker plaatjes kijken en liken. Maar wat doe je er vervolgens mee? Mijn toch wat calvinistische inslag vindt dat er ook wel iets nuttigs uit voort moet komen. Bij plaatjes kijken, verzamelen en hopen op likes alleen kan het natuurlijk niet blijven.

pinterestOp Pinterest kom je al surfend, geen idee of je dat woord tegenwoordig nog mag gebruiken, van alles tegen. Handige tips om er voor te zorgen dat je huis wat minder een chaos is, inspiratie voor een (kinder)feestje, een lekker recept of de inrichting van je nieuwe huis. En voor je het weet heb je weet ik niet hoeveel boards en zit je iedere avond wel even op je telefoon de Pinterest app te checken.

Dat gebeurde mij dus ook. Je gaat steeds meer mensen volgen en zo krijg je iedere keer weer een nieuwe lading mooie beelden voorgeschoteld waar je, heel handig en o zo verslavend vervolgens weer op door kunt klikken om te kijken naar beelden die daar weer op lijken.

Kortom Pinterest kan nogal verslavend zijn.

Maar ik kan mijn Pinterest-verslaving inmiddels prima verantwoorden, want het is ook heel goed te gebruiken voor je werk. De beelden op Pinterest zijn vaak een stuk ‘echter’ dan de geijkte stockfoto beelden en daarmee dus uitermate geschikt voor het opleuken van power point presentaties.

En als je de juiste zoektermen gebruikt kom je dan ook vaak interessante infographics, templates en voorbeelden van bijvoorbeeld marketing of business plannen tegen. En die kun je natuurlijk ook prima in je dagelijkse werk gebruiken. Zo hebben we bijvoorbeeld voor de Social training een deel van de beelden, infographics en achtergrondinformatie via Pinterest verkregen.

Steeds meer bedrijven zijn tegenwoordig ook actief op Pinterest en delen hier allerhande beelden. Ook KPN heeft een aantal boards. De laatste tijd doen we hier niet al te veel mee, maar nu het binnenkort mogelijk wordt om als bedrijf ook te adverteren op Pinterest (en trouwens ook op Instagram) wordt het voor bedrijven steeds aantrekkelijker om actief aanwezig te zijn op Pinterest.

Ook voor het gebruik van Pinterest is een infographic gemaakt:

hoe gebruik je Pinterest zakelijk?

Lees hier meer over de mogelijkheden van adverteren op Pinterest (en Instagram):

Adverteren op Pinterest

KPN op Pinterest: www.pinterest.com/kpnpins/

Waar gebruik jij Pinterest voor?

Ook interessant voor jou:

Mobiel

5 toffe ideeën voor je oude Android-telefoon

Mobiel

6 onmisbare festival apps voor een heerlijk festivalseizoen

Mobiel

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie