3 december 2018

Oplossingen om je wifisignaal te verbeteren

Heb je een slechte wifiverbinding? Wij vertellen je welke apparaten het wifisignaal kunnen verstoren en hoe je dit zelf kunt oplossen.

wifi signaal

Ben je lekker een filmpje aan het streamen, hapert het afspelen opeens en zie je gekke blokjes in beeld. Het is je vast weleens overkomen. De boosdoener? Misschien een slechte wifiverbinding. Maar je modem kan hier mogelijk niets aan doen. Het signaal dat hij uitzendt, wordt waarschijnlijk gehinderd door signalen van andere apparaten. Kijk maar eens om je heen in huis: er is vast een aantal ‘wifiverstoorders’ aanwezig. Geukkig bieden wij een aantal oplossingen, zoals onze Wifi tuner bijvoorbeeld.

Aan de slag met de Wifi tuner1. Buurman, blijf van mijn wifisignaal af!
De modem van je buren zit vaak maar een muur of vloer van jouw modem verwijderd. Als ze dezelfde wififrequentie gebruiken, dan kan dit jouw wifiverbinding beïnvloeden. Modems zijn namelijk standaard ingesteld op de 2,4 GHz-frequentie en veel mensen veranderen dit niet. Op de meeste modems kun je dit wél zelf gemakkelijk aanpassen naar bijvoorbeeld 5 GHz. Kan dit niet of werkt dit niet? Pas dan het kanaal van je frequentie aan. Onze servicetools helpt je hierbij. 

2. Zo beïnvloedt je magnetron je wifsignaal
Eten verwarmen, popcorn ‘ontpoppen’ en drinken opwarmen: de magnetron kan het allemaal. Dit doet het apparaat met microgolfstraling. Deze straling wordt uitgezonden op de 2,4 GHz-frequentie. Dezelfde frequentie dus als de standaard frequentie van je modem. Als de magnetron je eten opwarmt, beïnvloedt hij mogelijk je wifisignaal. De oplossing is simpel: pas ook hier je wifi-frequentie aan met onze Wifi Tuner. Probleem opgelost.

3. Oude apparaten met Bluetooth
Smartwatches, draadloze muizen en spelcomputers: steeds meer apparaten gebruiken Bluetooth. Deze techniek gebruikt ook de 2,4 GHz-frequentie. Verouderde apparaten met Bluetooth kunnen hierdoor je wifisignaal beïnvloeden. Zij gebruiken namelijk hetzelfde kanaal als je modem. Nieuwere apparaten met Bluetooth hebben dit probleem niet, want zij hebben een ander, eigen kanaal. Je nieuwe Apple Watch of PlayStation 4 beïnvloedt je signaal dus niet.

4. Slechte wifiverbinding door oude beeldbuis
De ‘ouderwetse’ televisie: een grote beeldbuis die bijna net zo diep is als dat ‘ie breed is. Niet alleen nostalgisch, maar mogelijk ook storend voor je wifi. In de Verenigde Staten legde een oude televisie zelfs een keer alle modems in een straat plat. Zó slecht kan een oude TV dus zijn voor wifi. Heb je problemen met wifi en gebruik je nog een oude TV? Trek dan de stekker uit je TV en kijk eens of dit het probleem oplost. Merk je dat het signaal in de rest van het huis toch nog niet sterk genoeg is? Gebruik dan de Experia Wifi. Hiermee vergroot je het bereik van je wifi-signaal.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Mijn wifi doet het niet! Wat moet ik doen?

Internet

Gaat jouw wifi vreemd? Of is het iets anders?

Internet

4 Tips om je wifi te verbeteren