13 juni 2018

Nooit meer een pakketje missen met de slimme deurbel

Lampen die automatisch gaan branden als het donker wordt of een stofzuiger die het huis schoonmaakt als jij aan het werk bent. Onze huizen worden steeds slimmer en deze handige uitvindingen zorgen ervoor dat ons leven een stuk leuker en eenvoudiger wordt! Momenteel is de slimme deurbel helemaal hip. Met zo’n slimme bel kan je op je mobiele telefoon zien wie er aanbelt, door een internetverbinding kan dat overal ter wereld. In dit blog praten we je helemaal bij over deze moderne deurbellen.

Hoe werkt een slimme deurbel?

Een slimme deurbel staat altijd in contact met je smartphone. De deurbel staat via het internet in verbinding met je telefoon. Zodra er iemand aanbelt ontvang je een pushbericht via de app van de slimme deurbel. Ben je niet thuis, dan kan je met deze moderne deurbel gewoon zien wie er op de stoep staat.

Mogelijk gemaakt door IFTTT

Wist je trouwens dat slimme deurbellen en andere slimme gadgets gebaseerd zijn op het begrip IFTTT?  Deze afkorting staat voor “If This Then That”, en is een manier waarmee je aan de hand van eenvoudige commando’s, “als” en “dan”, bepaalde processen kan automatiseren. Klinkt ingewikkeld? Het is eigenlijk heel simpel. Bijvoorbeeld: als de temperatuur in de kamer onder de 18 graden ligt, dan moet de thermostaat aan gaan. Als iemand op de slimme bel drukt, dan krijg jij een bericht op je telefoon. Op die manier werken de meeste slimme gadgets op basis van dit principe.   

Nooit meer een pakketje missen

Een slimme deurbel is natuurlijk ideaal als je wilt communiceren met de pakketbezorger terwijl jij ergens anders bent. Op die manier kan je vertellen waar hij het pakketje veilig achter kan laten. Heb je een slim huis, dan kan je de deurbel ook combineren met een smartlock. Op die manier kan je de pakketbezorger zelfs toegang verlenen tot je huis, een slimme camera zorgt er weer voor dat dit ook veilig gebeurt.  

Is de slimme deurbel veilig?

Er komen steeds meer apparaten bij die verbonden zijn met het internet. Beveiligingsbedrijven zien tegelijkertijd dat internetcriminelen steeds vaker gebruik maken van onbeveiligde gadgets. Deze apparaten zijn niet altijd goed beveiligd en makkelijker te kraken dan computers of smartphones. Bij de aanschaf van een slimme deurbel is het dan ook verstandig om te kiezen voor een leverancier met goede support, zodat dit soort kwetsbaarheden snel opgelost worden. Veiligheid blijft uiteindelijk altijd een issue bij het gebruik van het internet, daarvan bewust zijn is al een belangrijke eerste stap.

Welke slimme deurbellen zijn er?

Er is momenteel veel keuze op het gebied van slimme apparaten. Ben je op zoek naar een slimme deurbel, dan zijn deze drie deurbellen erg goed beoordeeld in de verschillende product onderzoeken.

Ring

Momenteel een van de best verkopende slimme deurbellen op Amazon. De deurbel komt met een batterij, maar kan ook aangesloten worden op het stroomnet. De videobeelden zijn prima, bij de Pro versie krijg je zelfs 1080p beelden, maar niet iedereen vindt dit noodzakelijk. Communiceren met gasten gaat prima, omdat de audio uitstekend is. Voor een maandelijks bedrag kan je de beelden van Ring ook opslaan in de Cloud. De deurbel is te koop voor net geen 200 euro.  

Skybell HD

Nog een andere populaire slimme deurbel. Skybell komt zonder ingebouwde batterij, wat installeren iets lastiger maakt. De camera is echter van uitstekende HD-kwaliteit, evenals het geluid. De bel maakt bij het aanbellen automatisch een foto van de gast, zodat je kan zien wie er is geweest. Deze slimme deurbel kost ongeveer 200 dollar en is te koop via buitenlandse aanbieders.   

August Doorbell  

Deze slimme deurbel moet je verbinden aan de bestaande bedrading van je deurbel. Het apparaat geeft prima beelden met een resolutie van 1280 x 960 pixels. Wat handig is aan de August is dat hij samenwerkt met andere apparaten van het bedrijf, zoals de Smart Lock. De verschillende apparaten kunnen allemaal bestuurd worden via dezelfde app. De deurbel is wel wat groot en vierkant, waardoor bevestigen lastig kan zijn. De prijs van de slimme deurbel is ongeveer 200 euro.

Meer slimme oplossingen met KPN Smarthome

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog veel meer handige oplossingen om jouw huis slimmer te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de toekomst. Kijk hoe je bijvoorbeeld jouw slimme huis creëert met KPN Smarthome.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

KPN: de groene verbinder van Nederland

Innovatie & Techniek

Spotify Family: genieten met de hele familie

Innovatie & Techniek

Betaal je Xbox aankopen via je mobiele factuur van KPN!