2 oktober 2019

KPN introduceert nieuwe tv-ontvanger met bluetooth afstandsbediening

KPN introduceert een verbeterde tv-ontvanger en bluetooth afstandsbediening. De nieuwe tv-ontvanger is zuiniger, kleiner en geschikt voor 4K. En dankzij de Netflix-knop kun je nóg makkelijker van je favoriete films en series genieten.

Klaar voor 4K

Dankzij de nieuwe snelle Broadcom 72604B0 chipset is de tv-ontvanger geschikt voor 4K HDR (Ultra HD) en Dolby Atmos. Zo krijg jij niet alleen haarscherp beeld op je televisie, maar ook een verbeterde geluidservaring.

Afstandsbediening met bluetooth en Netflix-knop

De nieuwe meegeleverde afstandsbediening werkt met bluetooth. Daardoor werkt de tv-ontvanger zelfs als je ‘m uit het zicht plaatst, bijvoorbeeld in een kastje. Opgeruimd staat netjes! Ook heeft de afstandsbediening een handige Netflix-knop. Zo open je de Netflix-app met één druk op de knop.  

Klein en energiezuinig

Omdat de tv-ontvanger meer dan twee keer zo klein is als zijn voorganger, bevat het apparaat 64 procent minder plastic. Bovendien bestaat de tv-ontvanger voor 33% uit gerecycled plastic en maakt de energiespaarstand ‘m een stuk zuiniger. Als deze functie is ingeschakeld, gaat de tv-ontvanger na 15 minuten in stand-by. Op dat moment verbruikt de tv-ontvanger bijna geen energie meer.

Wat betekent dit voor mij?

Word je na 1 oktober klant bij KPN? Dan krijg je de nieuwe tv-ontvanger met afstandsbediening. Om programma’s in 4K te kunnen kijken met deze tv-ontvanger, heb je wel een bijpassende abonnement nodig. Voor bestaande klanten blijft KPN de huidige tv-ontvangers ondersteunen en verbeteren.

De tv-ervaring van KPN

De introductie van onze nieuwe tv-ontvanger past in de strategie van KPN om te zorgen dat klanten de beste tv-ervaring hebben. Dit doet KPN enerzijds door het continu verbeteren van het product en anderzijds door het tv-aanbod te blijven vernieuwen. Zo breidden we afgelopen zomer het zenderaanbod voor alle tv-klanten uit met onder andere Fox Sports 1, njam! En DreamWorks . Ook introduceerden we een speciale kids-omgeving in onze iTV app. Daarin vind je veilige en kindvriendelijke films en series te kijken zijn op een tablet.

Veelgestelde vragen over de tv-ontvanger

4K heeft te maken met de resolutie, het beeld heeft dus 4x zoveel pixels als HD. HDR staat voor High Dynamic Range. Dit zorgt voor mooiere kleuren en dieper zwart.
Dolby Atmos is een nieuwe geluidsstandaard die het mogelijk maakt om geluid te horen van alle kanten om je heen (‘immersive sound’). Hierdoor krijg je de speciale ervaring alsof je middenin de actie zit. Dolby Atmos maakt het mogelijk om met verschillende geluidssporen speakers individueel aan te sturen, ook wanneer de speakers zich in de TV bevinden. Op dit moment zijn Dolby Atmos video’s beschikbaar via Netflix en YouTube.
Om van Dolby Atmos te kunnen genieten heb je naast een geschikte tv-ontvanger video-opnames in Dolby Atmos en een Dolby Atmos gecertificeerde Smart TV of speakers nodig. Dolby Atmos is op de meeste nieuwe modellen beschikbaar. Je kan deze herkennen door het Dolby Atmos logo.
We gaan dit ook voor de tv-ontvangers 2260, en de 2952 uitrollen begin 2020

Veelgestelde vragen over de afstandsbediening

De eerste keer dat je de afstandsbediening gaat gebruiken, moet je de afstandsbediening richten op de tv-ontvanger. Daarna kan de tv-ontvanger verstopt worden.
Er zijn nieuwe codes, deze staan op deze pagina. De codes zijn hetzelfde als de nieuwe witte infrarood afstandsbediening.
  • De oudere infrarood afstandsbedieningen werken wel op de nieuwe tv-ontvanger.
  • De oudere bluetooth afstandsbediening werkt niet op de nieuwe tv-ontvanger.
  • De nieuwe bluetooth afstandsbediening werkt niet goed samen met de oude tv-ontvangers omdat deze blijft zoeken naar een Bluetooth verbinding die er niet is.


Veelgestelde vragen over jouw tv-abonnement

Als je een abonnement hebt afgesloten na 1 oktober, krijg je deze nieuwe tv-ontvanger. Om de content te kunnen kijken in 4K heb je een 4K (of 8K) TV nodig en een 4K abonnement van KPN. Zonder een 4K abonnement van KPN, kun je wel Netflix en YouTube in 4K kijken, als je hier een 4K abonnement voor hebt.
  • Xite - kanaal 691
  • Inside - kanaal 692
  • LoveNature - kanaal 693
Als je als bestaande klant de nieuwe tv-ontvanger wil, dan moet je eerst je abonnement wijzigen naar een 4K abonnement.
Als je een defecte HD tv-ontvanger hebt, dan krijg je een nieuwe HD tv-ontvanger (2260 of 2952). Bestaande 4K klanten met een defect tv-ontvanger, krijgen wel de nieuwe (5202) tv-ontvanger.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

De beste films uit het Pluspakket

Films, series & TV

Netflix hacks om oneindig mee te bingewatchen

Films, series & TV

PlusTV vertelt jou wat het Pluspakket te bieden heeft