29 mei 2018

KPN: de groene verbinder

24/04/2018 - KPN is groen. En dan bedoelen we niet alleen de kleur van ons logo. Duurzaamheid is een vast onderdeel in onze strategie en onze bedrijfsvoering. Als groenste provider ter wereld draagt KPN dagelijks bij aan een duurzamere samenleving. Bovendien helpen we onze klanten om hun energieverbruik te verminderen met onze producten en diensten. Zo worden we samen elke dag een beetje groener.

Jongen belt met mobiele telefoon in de natuur.


Minder energie, minder grondstoffen

Een beter milieu begint bij jezelf, zei de oude Postbus 51-reclame. En daar geloven wij zeker in! KPN streeft ernaar om alles en iedereen op een duurzame manier te verbinden. We dragen bij aan een gezonde en schone wereld door de impact op het milieu steeds te verminderen. Dat doen we door steeds energiezuiniger te werken. Al sinds 2011 gebruiken we 100% groene elektriciteit en sinds 2015 zijn we volledig klimaatneutraal.

Groen werken

Werken waar je maar wilt. KPN maakt het mogelijk met diverse voorzieningen om overal verbonden te kunnen zijn met collega’s. Met smartphones, in een videoconference of in een chat. Of door in de cloud met collega’s samen tegelijkertijd aan hetzelfde document te werken. En daarmee doe je niet alleen jezelf en je omgeving een plezier, maar ook het milieu. Wie thuiswerkt, verbruikt die dag thuis wat meer energie. Maar als je anders naar je werk zou reizen met de auto of het openbaar vervoer, is thuis of dicht bij huis al snel beter voor het milieu.

Recycling

Om de paar jaar wisselen we van mobiele telefoon en tablet. Daardoor liggen er heel veel telefoons en tablets, maar ook e-readers, mp3’s en laptops ongebruikt ergens in een kast. Met onderdelen die, als ze niet op de juiste manier verwerkt worden, schade aan het milieu aanrichten. Daarom stimuleren we iedereen zijn oude apparaten zoveel mogelijk in te leveren bij de KPN-winkel of retour te sturen. Dan kunnen wij zorgen dat alle bruikbare materialen gerecycled worden. En dat alle overige materialen op een verantwoorde wijze verwijderd worden om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Fairphone

De Fairphone is ’s werelds meest duurzame en eerlijke smartphone. Het toestel is gemaakt van losse onderdelen. Dit betekent dat je de losse onderdelen, zoals het scherm of de batterij, zelf kunt bestellen en vervangen. De Fairphone gaat dus extra lang mee! Deze groene smartphone kun je uiteraard met abonnement bij KPN kopen.

Bekijk de Fairphone


Meer weten over KPN Groen?

Lees meer over onze maatregelen en doelstellingen voor duurzaamheid.


Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

5G gaat de hele samenleving verbinden

Internet

Beste Service Award voor KPN Internet

Gezin

Veilig op de fiets met het slimme slot van KPN