11 oktober 2017

Handige wekkers waardoor je wel uit je bed moet komen

Voor veel mensen is vroeg opstaan geen pretje, als je net als ik een abonnement hebt op de snooze functie van je wekker, dan weet je vast wel wat ik bedoel. Zelfs tegen de tijd dat je de sluimerstand zo vaak hebt gebruikt dat je vriend(in) je uit bed trapt, ben je nog niet helemaal wakker en staar je als een duf konijntje de wereld in. Herkenbaar? Dat dacht ik wel. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige oplossingen om toch uit je bed te komen, wel zo fijn als je op tijd op school of op je werk moet zijn.

Maak me wakker
De nieuwe app Snap Me Up zorgt ervoor dat wakker worden een hele nieuwe dimensie krijgt, de app dwingt je namelijk om een selfie te maken om de rinkelende wekker stil te krijgen. De app zit best slim in elkaar, want zeg nou zelf, je wil toch altijd enigszins leuk op te foto staan? Tegen de tijd dat je bereid bent om de foto te nemen heb je in ieder geval je ogen goed open en ben je al aardig op weg om de nieuwe dag te beginnen.  

Puzzels en rondjes draaien
Om eerlijk te zijn, de gedachte achter de Snap Me Up app is niet geheel nieuw. Zo zijn er al apps die je dwingen om een eenvoudige puzzel op te lossen om je wekker uit te zetten en een app waarbij je op moet staan en een rondje draaien om het rinkelen te stoppen.  

De tijd tikt
Naast apps zijn er ook speciale wekkers die je letterlijk wakker doen schrikken. Je ontwaakt met een harde knal, waarna je meteen aan het werk mag. Je moet namelijk de juiste draadjes trekken om de bom te ontmantelen, doe je dit verkeerd, dan blijft je wekker afgaan. 

Voor de echte sluimeraars is er nog een oplossing, de rijdende wekker. Deze wekker staat op wieltjes en gaat niet alleen af, de wekker begint ook rondjes door je kamer te rijden. En dus moet je je bed wel uit. En als je hem dan eenmaal gevangen (en uitgezet) hebt, kan je net zo goed uit bed blijven.

Het laatste redmiddel
Ben je na alle bovenstaande oplossingen nog steeds de ultieme slaapkop, dan is er nog een allerlaatste redmiddel, met een beetje plakband en enkele punaises word je echt wel wakker ;-) 

Na deze creatieve tips om op te staan, zijn we wel benieuwd geworden hoe jij ervoor zorgt dat je s’ochtends uit je nest komt!

Ook interessant voor jou:

De Overstapwekker als je geheugensteuntje

Mobiel

Lifehack: Tip om niet door je wekker heen te slapen