14 november 2018 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Gratis KPN monteur voor wifi

Met Internet van KPN heb je nu overal in huis super wifi. Heb je toch nog een haperende Youtube-filmpje? Supervervelend! Maar vanaf nu is een slechte verbinding in je huis verleden tijd. De Wifi Tuner van KPN is een online tool waarmee je zelf de wifi-kwaliteit in je hele huis kunt checken én verbeteren. Hiermee heb je in elke hoekje en gaatje, van kelder tot zolder, Wifi van KPN. Als dat niet voldoende is, dan probeer ik als KPN monteur het te verhelpen.

Zo ga ik te werk

Wil het niet lukken met de Wifi Tuner? De Wifi Tuner heeft bijna 100 verschillende uitkomsten om jouw wifi te verbeteren. Maar het kan voorkomen dat jouw oplossing er niet bij zit. Dan kom ik langs. Nadat ik me netjes aan je heb voorgesteld, kijk ik eerst waar je modem staat en voer ik in eerste instantie de benodigde stappen uit die je zelf ook kunt uitvoeren met de Wifi Tuner. Meestal staat de Experia Box, zo heet onze modem, in de meterkast. Het WiFi-signaal is een stuk beter als de modem op een centrale en open plek in huis wordt geplaatst. Bijvoorbeeld in de woonkamer of op de overloop. Zo heeft deze alle ruimte om een signaal te verzenden. Staat hij bij jou nog in de meterkast? In overleg plaats ik de modem op zo’n open plek. Voor mij is het verplaatsen van een modem meestal een kleine handeling.

Vaak is het WiFi-signaal hierna al veel beter. Soms ook niet: het kan namelijk ook ergens anders aan liggen. Geen probleem, want ik neem graag de tijd voor je. Het volgende waar ik dan naar kijk is de WiFi-frequentie. De meeste modems gebruiken dezelfde 2,4 GHz-frequentie en zitten elkaar daardoor in de weg. Ga maar na: van de 35 miljoen met WiFi verbonden apparaten, werken de meeste dus op dezelfde frequentie. Dat zijn veel stoorzenders! Door van frequentie te veranderen, verbeter ik het WiFi-signaal. 

Wifi versterken met de Experia Wifi

De meeste huizen zijn erg goed geïsoleerd. Goed nieuws voor de energierekening, niet voor het Wifi-signaal. De isolatie houdt de warmte binnen, maar verzwakt soms ook het signaal. De modem is dan niet krachtig genoeg om overal in huis te zorgen voor een goede verbinding. Ik stel in deze situatie voor om de nieuwe Experia Wifi te installeren. Deze nieuwste wifi versterker van KPN versterkt jouw draadloze verbinding. Natuurlijk controleer ik eerst of dit apparaat het bereik écht verbetert. Uiteraard biedt de Wifi Tuner ook deze oplossing aan.

Nu ik er toch ben

Ik kan je ook goed helpen met andere vragen. Zo kan ik bijvoorbeeld een extra TV voor je aansluiten en versleten internetkabels vervangen. Ook kan ik een apparaat met je WiFi-netwerk verbinden. Voor mij maakt het niet uit of dit een laptop, smart TV of een ander WiFi-apparaat is. 

Er zijn een paar zaken waarmee ik je niet kan helpen. Ik stel bijvoorbeeld geen nieuwe laptop in en update ook geen verouderde software. Ik weet alles af van onze KPN-hardware, maar ik kan je niet helpen met apparatuur die niet van ons is. Je weet inmiddels dat ik nieuwe internetkabels voor je kan aanleggen, maar ik kan daarbij geen sleuven in muren maken. 

Zit mijn werk erop? Dan ruim ik mijn spullen netjes op en laat ik je huis schoon achter. Zoals het hoort.

Zo maak je een afspraak met een KPN monteur

Wil je graag dat ik langskom om bij jou thuis de WiFi-verbinding te verbeteren? Een bezoek kost 50 euro, maar is gratis voor nieuwe Internet en tv klanten. Op deze pagina maak je een afspraak. Je kunt daar meteen aangeven welke dag jou het beste uitkomt. Een bezoek van mij duurt ongeveer 45 minuten.

Voordat ik kom, zou ik het fijn vinden als je voor mij de werkruimte vrijmaakt. Ook heb ik een vrij stopcontact nodig, want anders kan ik mijn werk niet doen. Ik neem mijn eigen gereedschap mee, dus daar hoef je geen rekening mee te houden. 

Wil je snel zelf je WiFi verbeteren?

Heb je op dit moment last van een trage of haperende WiFi-verbinding? Je hoeft dan niet te wachten tot een KPN servicemonteur langskomt. Met onze Wifi Tuner, test en verbeter je jouw wifi-verbinding binnen een paar minuten. 

Ook interessant voor jou:

Mobiel

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie

Innovatie & Techniek

5 handige apps om ook offline de weg te vinden

Internet

Oplossingen om je wifi-signaal te verbeteren