9 september 2020 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Geen woorden maar gebaren, KPN Teletolk boekt successen

KPN Teletolk, de dienst die telefoongesprekken voor slechthorenden omzet in gebarentaal of andersom, heeft de afgelopen maand een record aantal gesprekken en belminuten verwerkt.

Afgelopen maand bereikte de KPN Teletolk dienst een record. Er werden in één maand maar liefst 2.890 bemiddelingen uitgevoerd en ruim 20.000 belminuten gebruikt. Dat is ongeveer 25% meer dan in andere maanden. Dankzij de persconferenties van premier Rutte en minister de Jonge over de coronamaatregelen en -ontwikkelingen in ons land, heeft ons land er nog een bekende Nederlander bij: gebarentolk Irma Sluis. Waarschijnlijk kunnen we allemaal haar vertaling van Ruttes uitspraak ‘niet hamsteren’ nadoen. Voor alle doven en slechthorenden maakt zij de strekking van de persconferenties begrijpelijk in gebarentaal. Want juist nu we afstand moeten houden en vanuit huis werken, bellen we veel met elkaar en is het belangrijk om contact te houden. Als dit niet vanzelfsprekend is, is het belangrijk om te zoeken naar oplossingen.

Wanneer heb je KPN Teletolk nodig?

In een online vergadering met Teams kun je met gebarentaal prima communiceren. Telefoneren is lastig als je slechthorend bent. Ondertussen wil je dan wel een afspraak kunnen maken met je huisarts, een vraag stellen aan de Belastingdienst of telefonisch een reservering maken in een restaurant. Ook voor familie of vrienden op afstand kan het moeilijk zijn om emoties en gevoelens goed onder woorden te brengen. Dan is het fijn en een stuk makkelijker als je even met elkaar kunt praten in plaats van mailen, appen of sms’en.

KPN biedt hiervoor een speciale dienst: de tekst- en beeldbemiddelingsdienst KPN Teletolk. Via KPN Teletolk kunnen doven en slechthorenden, en mensen met een taal- of spraakbeperking bellen met horende personen – en omgekeerd. Met een normale telefoon, zonder videobellen.

Hoe werkt KPN Teletolk?

In de Tolkcontact-app die je downloadt op je smartphone, zit een knop ‘KPN Teletolk’. Je kiest of je via tekst of beeld (met gebarentaal) wilt bellen. Iedereen kan gebruik maken van de Tolkcontact-app, ook als je geen klant bent van KPN. Zodra de persoon aan de andere kant van de lijn heeft opgenomen, wordt een medewerker van KPN Teletolk aan het gesprek toegevoegd en kan het gesprek beginnen.

Je kunt zelf kiezen of je wilt spreken, typen of gebaren. De medewerker van KPN Teletolk vertaalt alles naar gesproken taal voor de persoon aan de andere kant van de lijn. Alles wat deze persoon zegt, wordt voor jou vertaald naar tekst of gebarentaal. Omgekeerd kunnen horende personen ook bellen via KPN Teletolk. Supermakkelijk en degene die jij belt, heeft deze app niet nodig. Bellen via tekst kan 24 uur per dag, in gebarentaal elke dag tussen 7.00 en 20.00 uur.

Iedereen moet kunnen bellen

Al jaren maakt KPN zich hard voor inclusiviteit. Sinds 1983 maakt KPN het door middel van tekstbemiddeling mogelijk dat doven en slechthorenden kunnen bellen, alhoewel dit pas in 2012 na een wijziging in de Telecommunicatiewet wettelijk werd geregeld: iedereen moet gelijkwaardige toegang hebben tot reguliere telefonie, ook doelgroepen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Het moest daarom voor doven en slechthorenden niet alleen mogelijk zijn om te bellen via tekstbemiddeling, maar ook in gebarentaal. Sinds 2013 kan dat via KPN Teletolk, waarbij tolken telefoongesprekken in tekst én beeld vertalen.

Meer weten over KPN Teletolk?

Bezoek de website

Ook interessant voor jou

Gezin

Ouderlijk toezicht: zo stel je dat in

Films, series & TV

Specials september 2020

Mobiel

Opgepast! Steeds meer meldingen van WhatsApp fraude.