4 oktober 2017

Ga jij deze 4 gadgets kopen in 2017?

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat wij ons kunnen verheugen op allerlei nieuwe gadgets. Spelcomputers, smartphones, VR brillen en wearables, de tech-reuzen hebben weer heel wat nieuwe apparaten voor ons in petto. Hieronder alvast een paar favorieten voor de verlanglijstjes.

Nintendo Switch
Een prinses, paddenstoelen en levensgevaarlijke schildpadden, als je deze combinatie herkent, dan heb je net als ik ongetwijfeld ook Mario gespeeld. Goed nieuws voor de fans van de bekende loodgieter, met de nieuwe spelcomputer van Nintendo gaan oude tijden herleven. Hoewel er nog niet veel bekend is over de Nintendo Switch, weten we al wel dat hij zowel thuis als onderweg kan worden gebruikt. Hoeveel het apparaat gaat kosten is nog onduidelijk, qua games kunnen we ons in ieder geval verheugen op een nieuwe Zelda en Super Mario.

VR/AR brillen
Wordt dit dan echt het jaar van de virtual- of augmented reality? Afgelopen jaar stond deze markt nog redelijk in de kinderschoenen, dit jaar wordt de techniek hopelijk snel volwassen. Google is inmiddels bezig met een nieuwe versie van haar VR bril. Ook Microsoft is druk bezig om hun bril verder te ontwikkelen, het bedrijf richt zich met name op de augmented reality variant. Daarnaast onthulde hetzelfde Microsoft een VR bril, deze Windows 10 VR bril is goedkoper dan de bekende Oculus Rift en HTC Vive en vraagt niet zoveel van je PC als de overige VR brillen. 

Update voor de iMac
Apple onthulde afgelopen jaar een nieuwe versie van de MacBook, dit jaar staat een update voor de desktop computer van het Amerikaanse bedrijf op de planning. De laatste update voor de iMac is alweer een tijdje geleden, in 2015 kreeg de computer voor de laatste keer een upgrade. Hoewel het design van de desktop computer niet wezenlijk zal veranderen, wordt het interne gedeelte wel aangepakt. Meer snelheid en betere grafische mogelijkheden staan op de planning. 

CES beurs 
Afgelopen week opende een van de grootste tech-beurzen ter wereld weer zijn deuren. Meer dan 200.000 mensen doen Las Vegas aan om over de nieuwe technologische trends te horen. Met name op het gebied van smarthomes en zelfrijdende voertuigen, zullen weer veel nieuwe ontwikkelingen worden vertoond. 

Waar verheug jij je op?
Heb jij voor 2017 al een verlanglijstje gemaakt? Of zie je inmiddels door de bomen het bos niet meer, met alle ontwikkelingen die zich razendsnel opvolgen. Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete gadget!

Ook interessant voor jou:

Veiligheid

Check of jouw wachtwoorden nog veilig zijn

Innovatie & Techniek

Tweakers roept KPN wederom uit tot winnaar Mobiele Provider