Eenvoudig inchecken in het OV met je mobiele telefoon

Ben jij een ochtendmens? Ik moet iedere ochtend weer worstelen om op tijd uit mijn bed te komen, ik neem je even mee terug naar vanochtend!

06.15 uur

De wekker gaat, met slaperige ogen slinger ik mijn benen over de rand van het bed, vlug wat kleren bij elkaar grijpen, de douche aanzetten en de stekker van het koffiezetapparaat erin doen. Het is weer zo’n dag. Iedere ochtend is het eigenlijk weer hetzelfde liedje, haasten, vliegen en rennen om op tijd te komen voor de trein. 

06.45 uur

Heb ik alles? Ja! Mooi, dan kan ik richting het station. Ik heb nog een kleine tien minuten tot de trein vertrekt, kortom wel even doorlopen. Daar is het station al en de trein is er nog niet, gelukkig, ik heb het weer gehaald. Nu nog inchecken! Ik grijp naar mijn binnenzak om mijn portemonnee te pakken, helaas, ik voel alleen mijn mobiele telefoon. Ook mijn andere zakken zijn portemonnee-loos, hij ligt vast nog op de keukentafel. Balen, normaal zou ik nu terug moeten lopen en op de volgende trein moeten wachten, maar gelukkig heb ik mijn OV-chipkaart vanaf vandaag niet meer nodig. 

Eenvoudig inchecken met je mobiele telefoon

Vanaf vandaag kunnen reizigers namelijk in- en uitchecken met hun mobiel. Reizen met OV-chip mobiel maakt een OV-chipkaart in je portemonnee overbodig! Kortom, weer een pasje minder om mee te zeulen! 

Hoe werkt het inchecken met je smartphone?

Om in- en uit te checken heb je een Android toestel en een abonnement bij Vodafone, KPN, Telfort, Simyo of Yes Telecom nodig. Je kan vol tarief reizen met automatisch opladen. Leeftijdskorting wordt automatisch toegepast. 

Omdat de OV-chip mobiel nog volop in ontwikkeling, volgen de andere reisproducten later. Ook iPhone gebruikers moeten nog even geduld hebben. Gelukkig werken alle OV-bedrijven, KPN, Vodafone en Translink geweldig samen om straks meer functionaliteiten van de OV-chip mobiel te introduceren. In de toekomst kan je ook saldo en reisproducten op de OV-chip mobiel laden en hoef je niet meer naar een kaartautomaat.

Hoe activeer ik de OV-chip mobiel?

Ik kan mij voorstellen dat je meteen aan de slag wil met mobiel inchecken! Hieronder vind je de stappen die je hiervoor moet uitvoeren.

  1. Ga naar www.ov-chipmobiel.nl
  2. Download de OV-chip wallet app (je kan ook rechtstreeks naar de Google Playstore gaan)
  3. Installeer de app en volg de stappen in de app, je bent binnen 10 minuten klaar voor gebruik

Wat kan je allemaal met de OV-chip mobiel app?

De app helpt je om je reis nog makkelijker te maken. 

  • Je ziet wat je actuele saldo is.
  • Je vindt er een overzicht van je laatste 10 reizen.
  • Je kan een melding instellen om niet te vergeten om uit te checken.
  • Je kan in de app naar uitgechecktgemist.nl gaan en saldo terugvragen als je bent vergeten om uit te checken.
  • Tenslotte kan je tips geven, suggesties doen en de meest gestelde vragen inzien via de app.

Ga jij inchecken met je mobiele telefoon?

Ik ben benieuwd of jij ook gebruik gaat maken van de nieuwe OV-chip mobiel. Uiteraard ben ik benieuwd naar je ervaring. Laat je hieronder weten of het bevalt?

Ook interessant voor jou:

Mobiel

5 mogelijkheden van je smartphone als portemonnee

Gezin

Hoe maakt je kind veilig gebruik van het internet?

Innovatie & Techniek

NFC: wat kun je daar nou mee?