18 september 2017

Deze app blokkeert je telefoon tijdens het autorijden

Het is je vast wel eens overkomen, terwijl je aan het rijden bent geeft je telefoon het signaal dat je een nieuw Whatsapp berichtje hebt. Wat doe jij vervolgens? Kan je de verleiding weerstaan, of moet je toch even spieken wie er iets leuks te melden heeft? Als ik heel eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik het ook wel eens heb gedaan, maar dan wel voor het stoplicht (om het nog een beetje goed te praten). Ik weet natuurlijk best dat het niet verstandig is om je mobiele telefoon tijdens het autorijden te gebruiken, maar soms kan ik het toch niet laten.

De rij veilig app

Voor dit soort situaties komt a.s.r., een Nederlandse verzekeringsmaatschappij, met de Rij Veilig app. Deze gratis app zorgt ervoor dat als je rijdt, je telefoon wordt geblokkeerd. Dat betekent dat je geen updates ontvangt of op andere wijze kan worden afgeleid. Zodra je stil staat komen alle updates weer binnen.

Nou hoor ik je zeggen, maar ik gebruik mijn telefoon ook voor het handsfree bellen of het bepalen van de juiste routeā€¦ Geen probleem, tijdens de blokkade blijft je navigatie en de mogelijkheid tot handsfree bellen gewoon werken.

Wil je ook veilig op weg? Download dan de Rij Veilig app in de Google Play store, de app is voorlopig alleen beschikbaar voor Android gebruikers. 

Ook interessant voor jou:

Veiligheid

Beperk schade bij verlies / diefstal tot het minimum

Veiligheid

Opgelet: wat te doen bij phishing e-mails

Veiligheid

Drie tips om ongewenste telefoontjes te stoppen