10 oktober 2017

De batterij van je smartphone opladen in één minuut

Onderzoekers van de Stanford University hebben een batterij uitgevonden die langer mee gaat, maar ook binnen één minuut kan worden opgeladen.


De meeste smartphones hebben momenteel een lithium-ion batterij, de nieuwe batterij bestaat uit aluminium. De aluminium batterij heeft een aantal grote voordelen: lagere productiekosten, een langere levensduur, minder kans op ontbranden en een hogere opslagcapaciteit.

Ook kan de nieuwe batterij, ten opzichte van de huidige batterij, 6500 keer vaker worden opgeladen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je telefoon sneller kan worden opgeladen; binnen 60 seconden loop je weer rond met een volle batterij!

Nog even wachten

De aluminium batterijen worden voor laptops en smartphones gemaakt, helaas duurt het nog even voordat we hier gebruik van kunnen maken. Momenteel leveren de nieuwe accu’s nog maar de helft van de nodige stroom en dat is niet genoeg om de hele dag gebruik te kunnen maken van je smartphone of laptop. Nog even geduld dus maar de uitvinding klinkt ons in ieder geval goed in de oren.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Op tijd overstappen met de Overstapwekker

Mobiel

Eerste hulp bij een natte telefoon

Innovatie & Techniek

De powerbank: een extra batterij op zakformaat