10 oktober 2017

Blijf jij bij de tijd met de nieuwe Apple Watch?

Ben je dol op nieuwe gadgets en draag je het bekendste technologie bedrijf uit Cupertino een warm hart toe? Dan heb je vast vol smart zitten wachten op het nieuwe slimme horloge van Apple. Gisteravond maakte het bedrijf de laatste details bekend over de Apple Watch, we zetten de belangrijkste wetenswaardigheden voor je op een rij.

apple watch

Formaat, prijs en uitvoeringen

We hebben nog nooit zo’n persoonlijk product gemaakt, staat te lezen op de website van Apple. Met 34 modellen om uit te kiezen, biedt de nieuwe Apple Watch inderdaad voor ieder wat wils. Het slimme horloge komt in twee formaten, namelijk een 38mm versie en een grotere variant van 42mm. Daarnaast komt de Apple Watch beschikbaar in 3 uitvoeringen:

Apple Watch
Het standaard model voor de gewone gebruiker. Het toestel is gemaakt van roestvrijstaal en je kan kiezen uit drie verschillende leren bandjes, een schakelarmband, een net bandjes en een band van synthetisch rubber. De prijzen van de Apple Watch-collectie starten vanaf 649 (38mm-model) en 699 euro (42mm-model) en lopen op tot 1249 euro, afhankelijk van het bandje dat je kiest.

Watch Sport
Ben je dol op sporten, dan is de Apple Watch Sport de juiste keuze voor jou. Het horloge is gemaakt van een licht soort aluminium in de vertrouwde kleuren zilver en spacegrijs. De bandjes voor dit horloge zijn van rubber en komt beschikbaar in vijf verschillende kleuren: wit, groen, blauw, zwart en roze. Het voordeel van de Sport is dat hij tegen een stootje kan. Het kleinste model (38 millimeter) van de Watch Sport kost 399 euro, het grotere 42 millimeter-model kost 50 euro meer.

Watch Edition

Uiteraard is er ook een premium model, voor mensen die een horloge echt als een mode statement willen gebruiken. Deze versie van de Apple Watch is gemaakt met een 18-karaats gouden behuizing, de bandjes zijn van leer of rubber. Met dit horloge komt echter ook een gepeperd prijskaartje,  de Watch Edition kost 11.000 euro (38 millimeter) of 13.000 euro (42 millimeter) euro en wordt in gelimiteerde oplage uitgebracht. Kies je een model met een luxer bandje, dan betaal je maximaal 18.000 euro.

De digitale kroon

Aan de rechterzijde van de Apple Watch vind je een opvallende knop, de zogenaamde Digital Crown. Met deze knop kan je door de mogelijkheden van het horloge navigeren, door er aan te draaien of er op te drukken. Aangezien het scherm eigenlijk te klein is om er met je vingers op te klikken, heeft Apple voor deze oplossing gekozen. Samen met de spraakherkenningssoftware Siri, kan je op deze wijze zonder moeite alle mogelijkheden van de Apple Watch gebruiken.

Mogelijkheden van de Apple Watch 

Een horloge is bedoelt om de tijd op af te lezen, die mogelijkheid tref je op de Apple Watch dan ook aan. Maar uiteraard kent het slimme horloge nog talloze andere moderne snufjes. Zo kan je muziek afspelen, de juiste weg vinden via navigatie, het weer bekijken, notificaties checken, je sport statistieken bijhouden, je garage deur openen of op termijn zelfs draadloos betalen. De eerste indrukken qua mogelijkheden lijken eindeloos. Later dit jaar zullen ook de app ontwikkelaars toegang krijgen tot het horloge platform, zodat er nog meer mogelijkheden komen voor de Apple Watch. 

Hoe lang gaat de Apple Watch mee

Met zoveel mogelijkheden zal het toestel over een goede batterij moeten beschikken. Er werd de afgelopen dagen dan ook veel gesproken over de batterijduur die de nieuwe Apple Watch zou krijgen. Het verlossende antwoord kwam gisteravond, de Apple Watch gaat in perfecte omstandigheden ongeveer 18 uur mee. Dat betekent dat je het horloge iedere nacht in de lader zal moeten zetten, om er de volgende dag ook weer optimaal gebruik van te maken.   

Apple Watch kopen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Apple Watch? Vanaf 24 april wordt hij internationaal gelanceerd en is hij in onze buurlanden (Frankrijk, Duitsland en Engeland) verkrijgbaar. Inmiddels wordt de Apple Watch ook in Nederland verkocht.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

10x waarom het top is dat jij de iPhone X hebt besteld

Mobiel

64 GB of 256 GB; hoeveel geheugen heb ik nodig voor mijn iPhone 8 of iPhone X?

Mobiel

Bellen via 4G nu mogelijk voor iPhones