1 maart 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Begin de dag met een verse kop koffie dankzij IFTTT

Een geurende Italiaanse Espresso, een luxe latte macchiato caramel of toch gewoon een heerlijk Hollands bakkie! Koffie kennen we tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Veel Nederlanders beginnen de ochtend met dit zwarte brouwsel, vaak gezet in een hypermodern koffiezetapparaat. Wist je trouwens dat je tegenwoordig bijna niets zelf meer hoeft te doen om de dag te beginnen met verse koffie? Dankzij IFTTT doet je koffieapparaat al het werk! We praten graag mee over het gemak van slimme apparaten in een slim huis.

Wat is IFTTT

Nog niet bekend met de afkorting IFTTT? Deze afkorting staat voor “If This Then That”. Klinkt ingewikkeld? Het valt mee. Het zorgt ervoor dat onze huizen en apparaten steeds slimmer worden. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten onder de tien graden komt, dan gaat jouw slimme thermostaat uit zichzelf een graadje hoger. Dit principe van “als” en “dan” passen we tegenwoordig op heel veel apparaten en situaties toe!

Slim koffiezetapparaat doet het werk voor jou

Een paar jaar geleden was koffiezetten nog eenvoudig. Je deed water in het apparaat, een filter met koffie aan de voorzijde en na korte tijd had je een flinke pot koffie. Tegenwoordig heb je een keur aan moderne apparaten. Sommige met de mogelijkheid om koffiebonen vers te malen, andere maken zichzelf schoon en dan heb je nog een reeks aan apparaten die met cupjes werken. Deze apparaten hebben gemeen dat jij nog steeds fysiek bij het apparaat in de buurt moet zijn.

Met IFTTT komt daar verandering in. Stel je voor dat als ’s ochtends je wekker gaat, automatisch het koffiezetapparaat aan gaat en de koffie begint te pruttelen! Ook als je onderweg bent zijn er automaten met een app die het mogelijk maken om voordat je thuiskomt de koffie al aan te zetten. Dat betekent een welverdiend bakje leut bij thuiskomst. Dankzij IFTTT kan je zelf bepalen wanneer het apparaat aan moet gaan.

Waar moet je op letten bij een slim koffiezetapparaat?

Als je graag vanuit je bed de koffiemachine wil bedienen, dan is het goed om bij de aanschaf op een paar punten te letten.

Onthouden van je favoriete koffie: een erg handige optie als je een favoriete koffievariant hebt, bijvoorbeeld een espresso in de ochtend, het apparaat weet dan exact jouw koffievoorkeur.
Hoeveel profielen kan je instellen: als je met meerdere koffiedrinkers in een huis woont en iedereen zijn koffie anders drinkt, dan is het handig dat het apparaat met verschillende gebruiksprofielen kan werken.
Compatible met je telefoon: als het koffieapparaat met een app werkt, dan wil je wel zeker weten dat deze app ook op jouw telefoon werkt!  
Instellen van de temperatuur: misschien ken je het wel, koffie die net iets te koud (of veel te heet) uit het apparaat komt. Wil je dit voorkomen, kies dan een apparaat waarbij je de temperatuur kan instellen.      

Nog meer slimme apparaten

Naast slimme koffieapparaten zijn er nog veel meer handige apparaten die jouw dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een slimme deurbel, waardoor je altijd weet wie er voor je deur staat. Wil je een relacte avond op de bank? Kijk dan eens naar de Google Chromecast om films te streamen of een slimme speaker om een muziekje op te zetten. Naast deze apparaten zijn er nog veel meer apparaten om je huis slim te maken.

Maak je huis nog slimmer met KPN Smarthome

Wist je dat je naast koffie zetten nog veel meer met IFTTT kan? Er komen steeds meer mogelijkheden en apparaten die ons leven een stukje makkelijker en leuker maken. Zo kan je eenvoudig je huis slimmer maken met de Smarthome oplossingen van KPN. Daarmee kan je op afstand de lichten aan doen, of krijg je een berichtje als er iemand bij je huis is die daar niet hoort! Gemakkelijk toch?

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Voorkom inbrekers en maak jouw huis veilig en slim

Innovatie & Techniek

Nooit meer een pakketje missen met de slimme deurbel