19 oktober 2017

5 handige apps om ook offline de weg te vinden

Deze zomer was ik in Noorwegen, een prachtig land met schitterende fjorden, overweldigende natuur en heerlijke steden. In het zuiden van het Scandinavische land heb ik de Preikestolen beklommen, een onherbergzaam pad dat leidt naar een 605 meter hoge klif. Uiteindelijk kijk je uit over het Lysefjord. Het vinden van het juiste pad was best een uitdaging. Gelukkig had ik een app met offline kaarten op mijn mobiele telefoon. Vind je het ook handig om mobiele data te besparen en toch de weg te vinden met je smartphone? Gebruik dan één van de onderstaande offline navigatie apps.

mensen met kaart

Maps.me


De kaarten van maps.me nemen weinig ruimte in beslag op je mobiele telefoon, daarom zijn ze wellicht iets minder gedetailleerd. Toch vind je er eenvoudig de weg mee. De app wordt onderhouden door de community, er vinden continu updates plaats door zeer actieve gebruikers. Maps.me is beschikbaar voor Android en iOS en op alle apparaten te gebruiken. 

Google maps


Misschien wel de bekendste navigatie-app van dit moment. Google maps wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt. De kaarten zijn ook offline te gebruiken. Om de kaarten beschikbaar te maken zonder internet, download je de Google maps app op je favoriete apparaat. Vervolgens zoek je naar de juiste plek, bijvoorbeeld Amsterdam. Klik onderin het scherm op de plaats of het adres en kies voor ‘downloaden’. Google maps is beschikbaar voor iOS en Android.

Here WeGo maps


Één van de compleetste gratis navigatie-apps. De app doet meer dan alleen navigeren, maar wijst je ook op beschikbare parkeerplaatsen en biedt de juiste route voor fietsers en wandelaars. Recent zijn er offline fietsroutes aan de app toegevoegd, leuk voor tijdens de (herfst)vakantie. De app is beschikbaar voor Android en iOS

TomTom go


De bekende kaartenmaker uit Nederland heeft vanzelfsprekend ook een eigen navigatie-app. Met TomTom Go krijg je steeds de laatste updates van de wegenkaarten en fiets- wandelroutes. Kaarten worden op je favoriete apparaat opgeslagen, zodat je geen internetverbinding of dataroaming nodig hebt om een route te plannen. Met dekking in meer dan 150 landen kun je naar eindeloos veel bestemmingen rijden. 

Waze app


Nog een app die volledig draait op actieve gebruikers. Om de juiste route te vinden kunnen gebruikers realtime informatie delen over mogelijke hinder tijdens hun reis. Daarnaast deelt de community ook de brandstofprijzen met elkaar, zodat je ook nog eens geld bespaard aan de pomp. Je kan Waze downloaden voor Android en iOS

Wat is jouw favoriete app?


Ben je ook dol op reizen en gebruik je regelmatig offline kaarten? Wij zijn heel benieuwd naar jouw favoriete app en je ervaringen. Deel ze hieronder met ons.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

6 nuttige apps om je reis mee te plannen

Mobiel

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie