19 oktober 2017

5 handige Android Wear apps voor jou

Android Wear is Android, maar dan voor op de smartwatch. De horloges zijn er in verschillende uitvoeringen, maten en van verschillende merken. Eén ding hebben ze wel gemeen; ze draaien allemaal op Android. We zetten vijf handige Android Wear apps voor je op een rij, die niet op je smartwatch mogen ontbreken.

smartwatch

Feel The Wear


Met de app Feel The Wear kan je per applicatie aanpassen hoeveel trillingen je wilt voelen bij een nieuwe melding. Wil je bij WhatsApp twee trillingen voelen, bij een Messenger-bericht een lange trilling en bij een nieuws-app vier trillingen, dan is dit allemaal mogelijk.

Feel The Wear is gratis beschikbaar voor Android

Google Fit


Voor de sportievelingen onder ons is de Google Fit app een app die je moet installeren. Je kan tot op de stap nauwkeurig het aantal gelopen stappen bijhouden. Daarnaast kan je voor jezelf doelen instellen en kan je vanaf je pols workouts starten.

Google fit is gratis beschikbaar voor Android. 

Reisplanner Wear


De NS Reisplanner Wear app laat je direct weten of er eventuele wijzigingen zijn op je treintraject. Reis je van of naar werk/huis met de trein dan kan je dit instellen in de app, zodat je direct op de hoogte bent van wijzigingen op het traject zoals vertragingen of spoorwijzigingen. Daarnaast biedt de app een reminder voor het uitchecken met je OV-chipkaart. 

Reisplanner Wear is gratis beschikbaar voor Android. 

Find My Phone


Ben je weleens je telefoon kwijt en kan je hem nergens vinden? Met Find My Phone for Android Wear behoort dit probleem tot het verleden. Vanaf je smartwatch druk je in de toepassing op ‘Tap to find!’. Hierna begint je telefoon geluid te maken, waarbij het niet uitmaakt of het toestel op stil staat of niet.

Find My Phone is gratis beschikbaar voor Android

Google Keep


Even snel een boodschappenlijstje maken, je notities bijhouden of een takenlijstje opstellen. Niet alleen met de Google Keep app op je smartphone kan je dit doen, ook met de Google Keep app op je smartwatch heb je snel toegang tot je notities, aantekenen en lijstjes. Daarnaast kan je Google Keep ook met spraakbesturing gebruiken zodat je nog sneller iets kan noteren om niet meer te vergeten.

Google Keep is gratis beschikbaar voor Android. 

Wil je nog meer inspiratie en ideeën opdoen voor apps voor je Android Wear smartwatch? Bekijk dan dit overzicht op DroidApp met Android Wear apps.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

5 toffe ideeën voor je oude Android-telefoon

Gezin

GPS wearables: weten waar je kinderen zijn

Games

Games die niet zo veel hoeven te kosten