1 februari 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

3 coole tips voor een hightech wintersport

Het is winter en dat betekent voor veel Nederlanders een korte vakantie naar de bergen in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Liggen jouw ski’s of snowboard al klaar om straks de pistes weer af te suizen? Dit jaar maak je de wintersport nog leuker met een paar hightech gadgets. In dit blog vertel ik je hoe je warme voeten houdt, lekker muziek kan luisteren in je ski helm en hoe je eenvoudig je snelheid kan meten.

Altijd warme voeten

De koukleumen onder ons herkennen het vast, na een hele dag banjeren in de sneeuw tintelen je oren, zijn je handen knalrood en heb je koude voeten. Aan dat laatste ongemak kan je eenvoudig een einde maken met de Thermacell soles. Deze slimme inlegzooltjes passen eenvoudig in je ski-boots. Met de draadloze afstandsbediening bepaal jij zelf de warmte van je voeten, je kan de zooltjes op drie standen zetten, op die manier weet je zeker dat je geen koude voeten hebt tijdens het wintersporten.  

Lekkere muziek tijdens de wintersport

Wil je tijdens het afdalen van de piste lekker genieten van een muziekje, maar vind je bedrade oordopjes in combinatie met je telefoon teveel gedoe? Dan biedt de Chips 2.0 draadloze headset voor in je ski helm uitkomst. Met deze bluetooth oplossing weet je zeker dat je zorgeloos de heuvel afglijd op de ‘beats’ van je favoriete muzikant. De batterij van de hoofdtelefoon gaat ongeveer tien uur mee en heeft ook een microfoon, zo kan je tijdens het skiën alvast de apres-ski boeken!    

Hoe snel daal je af van de piste

Ben jij wel een beetje een waaghals en ga je graag met flinke snelheid van de piste? Dan kan je tijdens je volgende wintersport niet zonder de PIQ ROBOT. Deze mini computer bestaat uit een heleboel sensoren die tijdens het sporten je snelheid, kracht of precisie meten. Tijdens het skiën of snowboarden kan je er perfect je snelheid mee meten en jezelf uitdagen om nog een tandje bij te zetten. Uiteraard kan je alle prestaties delen op social media en zelfs je vrienden uitdagen.    

Jouw eigen slimme huis met KPN Smarthome

Hopelijk ga je een geweldige wintersport tegemoet met de bovenstaande gadgets! Wist je trouwens dat KPN ook slimme oplossingen biedt voor jouw huis? Bijvoorbeeld om een oogje in het zeil te houden als je aan het wintersporten bent, zodra je uit huis bent neemt een slimme camera het over. Of om de lichten op afstand aan te zetten, zodat je huis altijd bewoond lijkt. Op onze website vind je nog veel meer informatie over KPN Smarthome en slimme oplossingen voor in huis.