10 april 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

3 apps waar je een goed gevoel aan overhoudt

In 2019 staat Nederland op de vijfde plaats van gelukkigste landen ter wereld. Hoewel het voor iedereen anders is, hebben we het best goed voor elkaar in ons kleine kikkerlandje. Als het goed met je gaat, is het ook wel eens leuk om iets voor iemand anders te doen! Daarom delen we in dit blog drie apps waar je een goed gevoel aan overhoudt. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er minder voedsel wordt verspild. Of door iemand te helpen die niet goed kan zien. Benieuwd naar deze 3 apps? Hieronder vertellen wij hoe ze werken.

Red lekker eten voor een prikkie

Wist je dat we wereldwijd meer dan een derde van het voedsel verspillen? Je hebt het zelf vast ook wel eens meegemaakt, dat je net iets teveel hebt gekookt en wat overhoudt. Met name winkels en restaurants verspillen veel voedsel, dat gooien ze aan het einde van de dag weg. Denk maar eens aan een bakkerij, elke dag bakken ze vers brood. Ook restaurants houden wel eens voedsel over, als ze meer hebben ingekocht dan ze aan maaltijden konden verkopen. Maar gelukkig kan jij iets doen aan deze voedselverspilling. Neem eens een Magix Box van “Too good to go”. Je weet van te voren nooit precies wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt! Spannend toch? En nog voor een goed doel ook!

Welke kleur heeft dit shirt?

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar stel dat je blind of slechtziend zou zijn. Dat levert best een aantal uitdagingen op in het dagelijks leven. Vind maar eens een leuk kledingstuk in de winkel of ga op zoek naar het juiste perron op het station. Gelukkig zijn de makers van de app “Be my eyes” niet voor een gat te vangen. Met hun app kunnen mensen die wel kunnen zien hulp bieden aan blinde of slechtziende mensen. Heb je als visueel beperkt persoon hulp nodig, dan kan je daar in de app om vragen. De app stuurt vervolgens een notificatie aan een groep vrijwilligers, waarna er een gesprek kan plaatsvinden. De vrijwilliger kijkt via de camera mee. Op die manier kunnen we elkaar een handje helpen!   

Doneer je kop koffie

Wil je het leven van kinderen ver weg of dichtbij een beetje leuker maken? Dan is de campagne “minderen voor kinderen” misschien iets voor jou. Met dit initiatief van Unicef en de Linda foundation roepen de bedenkers op om een weekje te minderen. Dat doe je door een keer geen kop koffie to go te nemen of een toetje minder in je boodschappenkar te stoppen. Op die manier houd je een leuk bedrag over dat je met een druk op de knop kan donderen aan beide goede doelen. Je kan heel eenvoudig meedoen met de app of via de website. Voor jou wellicht een kleine moeite, maar voor veel kinderen een groot plezier.

Ook interessant voor jou

Gezin

Hoe word je een held met je (online) geld?!

Gezin

5 tips zodat je kinderen niet steeds op hun mobiel kijken

Gezin

5 tips om van je smartphone verslaving af te komen