21 november 2018 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Wat staat er dit jaar (2018) op het Sinterklaas verlanglijstje?

De Sint is weer in Nederland en dat betekent heel veel snoepgoed, de schoen zetten en natuurlijk pakjesavond op 5 december. Zowel op televisie als in de brievenbus worden we overspoeld met reclame voor speelgoed, gadgets en andere Sinterklaas artikelen. We hebben een rondje gedaan bij de populaire webshops en alvast wat inspiratie voor je opgedaan voor de Sinterklaas inkopen. Hieronder vind je zeven producten die waarschijnlijk niet ontbreken op het verlanglijstje van jouw zoon of dochter.

Lego

Wie is er niet mee opgegroeid. De bouwblokjes uit Denemarken blijven onverminderd populair bij jong en oud. Voor de jongere kinderen is Duplo erg geschikt, voor de kinderen die wat ouder zijn (6-11 jaar) kom je vaak terecht bij de verschillende Lego varianten die er vandaag de dag zijn. Oudere kinderen (vanaf 12 jaar) vinden Lego Technic meestal het leukste. Ook voor volwassenen is deze laatste Lego variant nog steeds uitermate geschikt, bijvoorbeeld de Bugatti Chiron die uit meer dan 3.500 onderdelen bestaat.

Eerste mobiele telefoon 

Voor veel kinderen is een mobiele telefoon tegenwoordig onmisbaar. Klasgenootjes of vriendjes hebben er vaak eentje en ze willen natuurlijk meedoen met de laatste trends. Als je er een luxe Sinterklaas feest van wil maken, dan is een eerste mobiele telefoon wellicht een optie. Natuurlijk kan je zoon of dochter ook verrassen met jouw eigen oude telefoon, dat is vaak ook een prima eerste toestel.    

(Bord)spelletjes

Hoewel het wel eens lijkt alsof kinderen niets anders meer doen dan computerspelletjes, worden er ieder jaar toch behoorlijk wat bordspellen verkocht. De spelmakers komen dan ook met fantasierijke ideeën. Bijvoorbeeld het spel van het jaar 2017, “Soggy doggy”, waarbij je het speelbord rond moet met je pion voordat de pas gebadderde hond zich kan uitschudden. Vooral voor de jongere kinderen is dit een aanrader.  

Games

Fortnite, Battlefield V of Red Dead Redemption II, slechts een paar titels waar onze jeugd momenteel helemaal aan verknocht is. Voor Sinterklaas zullen de spelletjes voor de X-Box, Playstation of PC dan ook weer vaak op de verlanglijstjes verschijnen. Ongetwijfeld staat er dit jaar ook een season pass voor Fortnite bij.  

Nintendo Labo

Wie dacht dat Nintendo iets uit de jaren negentig is, zit er helemaal naast. De videogame maker uit Japan is weer helemaal hot met zijn Nintendo Switch en Super Mario spellen. Afgelopen jaar bracht het bedrijf een nieuw product uit, Nintendo Labo. Dit is een nieuwe manier om te gamen op de Nintendo Switch met behulp van kartonnen elementen die je zelf in elkaar kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan een piano van karton, waar je vervolgens je Nintendo Switch in zet en een spel kan spelen. Leerzaam, knutselen en erg leuk om te doen, ideaal voor Sinterklaas dus.

Gadgets

Met name de populaire YouTube vloggers zetten de trend bij de jeugd als het gaat om gadgets, vandaar deze categorie met enkele populairste gadgets van dit moment. Hoewel de Hoverboard alweer een tijdje uit is, is dit zelfrijdend transportmiddel op twee wielen ongetwijfeld nog interesaant voor jongeren. Op dit moment zijn vooral Squishies hip, ze komen in allerlei formaten en je kan er in knijpen (totdat ze plat zijn bijvoorbeeld), vervolgens keren ze heel langzaam in hun normale vorm terug. Ook de popsocket, dit plak je achterop je mobiele telefoon en vergemakkelijkt het vasthouden, zijn nog steeds leuk om te geven, zeker als schoencadeautje.     

Hatchimals

De beste manier om een Hatchimal te beschrijven is een digitaal ei dat je zelf uit moet broeden. Je moet het ei warm houden, aaien en vooral niet te hard schudden. Als het beestje in het ei geluidjes maakt en de lampjes oplichten, dan weet je dat je goed bezig bent. Uiteindelijk zal het elektronische speelgoedbeestje in het ei beginnen met uitkomen. Mocht je kind naar school zijn, dan stopt de Hatchimal met uitkomen, je moet dit unieke moment natuurlijk wel meemaken!

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Onze top 10 films

Gezin

Help mijn kind praat in emoji en ik snap er niets van!

Gezin

Help mijn kind is gek op vloggen, video en YouTube