11 oktober 2017

Wat neem jij mee op vakantie in het buitenland?

Nederland maakt zich alweer op voor de vakantieperiode. Dat betekent reisfolders bekijken, hotels vergelijken of je tent een laatste inspectie geven om te zien of hij de vorige zomer goed heeft doorstaan. Neem je je smartphone of tablet ook mee op vakantie? Vergeet dan vooral niet om deze apparaten ook alvast vakantie klaar te maken. Om je alvast een beetje te helpen hebben we hieronder een paar handige tips en apps voor je op een rij gezet.

Lekker zorgeloos online in het buitenland 
Voordat je op vakantie gaat, is het goed om te zorgen dat je zorgeloos van het internet gebruik kan maken. Wil je lekker online blijven tegen lage kosten, ook als je even geen wifi hebt in het buitenland? Met de bundels van KPN heb je altijd controle over je kosten, want als je bundel op is beschermen wij je automatisch door je mobiele internet stop te zetten, je bepaalt dan zelf of en wat voor nieuwe bundel je wilt. Op ons /t5/Mobiele-abonnementen/Handige-tips-voor-bellen-en-internetten-in-het-buitenland/td-p/342736 heeft Cindy van het KPN Webcare team een paar handige tips hierover op een rijtje gezet.

Je hebt altijd real-time inzicht in je verbruik met behulp van de MijnKpn app (zonder kosten), ook in het buitenland. Aanzetten van roamingbundels gaat net zo makkelijk, via de MijnKpn app of via sms. Je kan de MijnKPN app alvast downloaden via onze website.  

Nooit meer om woorden verlegen
Heb je zin om lekker een hapje te eten in het buitenland, maar vormen de menukaart en de taal een uitdaging? Geen zorgen, je hoeft niet met handen en voeten de ober te woord te staan, want er is een handige oplossing. Met Google Translate voor iPhone of Android richt je de camera van je smartphone op hetgeen je wilt vertalen en de app vertaald het naar de door jou ingestelde taal. Je kunt gratis van elke willekeurige taal naar het Nederlands vertalen (of andersom). 

Hoeveel fooi moet je geven? 
Heb je lekker gegeten en was de bediening ook naar wens? Dan is het goed om een kleine fooi achter te laten, in veel landen is dit zelfs gebruikelijk. Weet je niet hoeveel je moet geven? Met de Tipulator app is dat zo berekend. Vul het totaalbedrag van de rekening in en kies het percentage fooi dat je wilt geven. De app vertelt je hoeveel je extra bij moet leggen en vertelt je het totaalbedrag. 

Kaartje maken van je vakantiefoto’s
Het lijkt misschien ouderwets, maar veel mensen vinden het nog steeds leuk om een vakantiekaartje te versturen (of te krijgen). Uiteraard gaan we wel met de tijd mee, want een traditioneel toeristisch kaartje is helaas wel passé. De Belgische post zorgt voor een hip alternatief. Je download hun app en je selecteert een mooie vakantiefoto op je smartphone. Als laatste stap kan je nog een tekst toevoegen en vervolgens de kaart versturen. De thuisblijvers hebben je originele kaart de volgende dag op de mat liggen. De eerste kaart is trouwens gratis, vul daarvoor de promotiecode “bpost14” in.  

De weg zoeken met stadskaarten
Daar loop je dan, in een onbekende stad, op zoek naar dat ene monument of attractie. Soms is het lastig zoeken in zo’n grote buitenlandse metropool, gelukkig zijn daar ook handige oplossingen voor. Met de handige app CityMaps2Go kan je eenvoudig even op de kaart kijken, ook als je geen internet hebt. Daarnaast geeft de app handige achtergrond informatie over de belangrijkste toeristische trekpleister. Je kan CityMaps2Go zowel voor iOS als Android downloaden.    

Wil je nog meer handige tips voor vakantie apps op je smartphone? Bekijk dan dit filmpje van onze Bizie website.

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer? Wij zijn erg benieuwd naar jullie ultieme vakantiebestemming, je kan hieronder een reactie achterlaten. We wensen je alvast een hele fijne vakantie. 

Ook interessant voor jou:

Gezin

Zorg dat je deze 7 dingen niet vergeet op vakantie

Gezin

Kan jouw kind nog zonder mobiele telefoon?

Gezin

4 handige en leuke apps voor de feestdagen