30 juli 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Veilig televisie kijken met de KPN Kids-omgeving

Kinderen zijn dol op schermen, of ze nou YouTube video’s kijken op de tablet of een leuke kinderserie op de televisie. Series als Bob de Bouwer, Brandweerman Sam en Peppa Pig worden zeer gewaardeerd door onze jongste generatie. Natuurlijk wil je wel dat je kinderen opgroeien met kindvriendelijke programma’s, zonder dat er opeens gewelddadige of andere rare video’s worden getoond. Speciaal daarvoor lanceert KPN vanaf 30 juli de KPN Kids-omgeving.

Wat kan je kind kijken op de Kids-omgeving?

De Kids-omgeving van KPN is gericht op kinderen van 0 tot 6 jaar en biedt een veilige omgeving voor kinderen om films en series te kijken. De omgeving is speciaal vormgegeven voor de jongste generatie en heeft een ruimte thema meegekregen. Zo zien ze bijvoorbeeld hun favoriete televisiekarakters uit de ruitjes van een raket kijken. In de omgeving worden films en series getoond uit On Demand. Deze films en series zijn geschikt voor kinderen. Als het genre "angst" bijvoorbeeld is geblokkeerd op de tv-ontvanger, dan wordt alles uit dit genre niet getoond in de Kids-omgeving.

Waar vind je de Kids-omgeving?

De Kids-omgeving is beschikbaar op tablets voor klanten die een Pluspakket en/of een Kidspakket hebben. De omgeving is te bereiken via de iTV app. Er zijn twee ingangen naar de Kids-omgeving. De eerste mogelijkheid is via een speciale "kids" tegel in het "kijken-menu". De tegel is alleen zichtbaar op tablets én als je het juiste pakket hebt (Plus en/of Kids). Daarnaast kan je de Kids-omgeving ook bereiken via "Mijn Profiel". Hier vind je naast je eigen profielafbeelding, de "Kids" knop.

Hoe werkt de Kids-omgeving?

In de Kids-omgeving bevindt je zoon of dochter zich meteen in een ruimte omgeving. Sterren en planeten sieren de achtergrond en bovenaan staat een raket met achter de ruitjes bekende figuren als Bob de Bouwer, Kabouter Plop of Paw Patrol. Bij het klikken op de karakters begint de app automatisch met afspelen. Onder de raket vind je alle films en series terug die je (gratis) kunt kijken.

Wil je kind een nieuwe serie kijken, in de Kids-omgeving kun je snel naar het volgende item. Dat kan bijvoorbeeld via de ‘terug' en ‘volgende' knoppen in de player Wanneer een film of aflevering is afgelopen, wordt er automatisch een nieuw item gestart. Bij het afspelen in klein scherm kun je aan de rechterkant meer aflevering of films vinden.

Zijn de kinderen naar bed en wil je zelf weer een film of serie kijken? Om de Kids-omgeving af te sluiten kun je rechtsboven op de ‘Ouders’-knop klikken.

Alle voordelen van de Kids-omgeving op een rij

Heb je al beschikking over het pluspakket of Kidspakket en kijkt jouw zoon of dochter graag via de tablet. Dan is de Kids-omgeving zeker een aanrader. Nog een keer een paar handige opties uit de omgeving op een rij:

- Beschikbaar op tablets voor klanten met Plus- of Kidspakket
- Veilige Kids-omgeving gericht op kinderen van 0-6 jaar
- Meer dan 250 films en series geschikt voor kinderen
- Alleen voor iOS: Timer om de maximale kijktijd te beperken.

Alvast veel en veilig kijkplezier gewenst.

Gezin

YouTube Kids gelanceerd in Nederland

Films, series & TV

Nog meer films, series en televisie met het Pluspakket

Gezin

Gebruik jij de Kijkwijzer om te bepalen wat je kinderen zien?