Ouderlijk toezicht: zo stel je dat in

Het is geen nieuws meer dat het internet ons dagelijks leven een stukje beter heeft gemaakt. Dat wat je niet weet, zoek je met de tablet binnen een paar tellen op. Maar wat als je (klein)zoon of (klein)dochter zich ook met de tablet bemoeit? Want het internet kent naast het zijn van een informatiebron vele gezichten, waar pornografisch materiaal, geweld en andere ongewenste beelden er een aantal van zijn.

Ouderlijk toezicht op een iPhone

Met een iPhone regel je ouderlijk toezicht via het instellingenmenu of een speciale app. Mogelijkheden zijn tijdsbeperkingen, applimieten, communicatielimieten en het blokeren van ongeschikte dingen. Daarnaast kun je met ouderlijk toezicht op de iPhone de locatie van je kind in de gaten houden. Gebruikt jouw kind een iPhone? Hier lees je precies hoe je ouderlijk toezicht instelt op een iPhone.

Ouderlijk toezicht op een Android telefoon

Heeft je kind een Android telefoon dan heb je ook allerlei mogelijkheden om meer toezicht op het gebruik te hebben. Denk aan het beheren van app-activiteiten en in-app-aankomen. Ook kun je beperkingen instellen hoe lang je kind op zijn of haar telefoon mag en welke apps ze mogen gebruiken. Ook bij Android kun je de locatie in de gaten houden. Gebruikt jouw kind een Android telefoon? Hier lees je hoe je ouderlijk toezicht instelt op een Android telefoon.

Ouderlijk toezicht KPN Veilig

KPN Veilig biedt ook Ouderlijk toezicht, waarmee schadelijke websites automatisch worden geweerd en zoekresultaten worden gefilterd op geweld, seks en grof taalgebruik.

Andere losse applicaties

Naast ingebouwde functionaliteiten zijn er nog een tal van andere applicaties zoals: Screen Time Parental Control voor Android of Apple. Navigeer eens in de applicatiewinkel naar apps met dit thema en zoek de beste app die bij de situatie past die jij graag wil creëren.

Afspraken maken over gebruik

Bovenstaande apps kunnen je helpen, maar vat je het advies rond ‘kindvriendelijker internet’ samen, dan kom je steevast uit op de volgende drie woorden: praten, praten, praten. Kortweg: zorg ervoor dat alle onderwerpen met je kind bespreekbaar zijn. Dus het maken van goede afspraken en af en toe een paar extra ogen op het scherm doen misschien al meer dan al die applicaties bij elkaar.

Gerelateerde artikelen