22 november 2017

Kleinste KPN winkel opent zijn deuren in Madurodam

Zachtjes tikt de regen tegen het raam van de trein, ik ben net ingestapt en weet gelukkig nog een zitplaats te vinden. Vol goede moed klap ik mijn laptop open, de eindbestemming is Den Haag, dus genoeg tijd om lekker in de trein te werken. Vijf minuten later haalt de realiteit mijn goede voornemen in, met mijn hoofd tegen het raam dut ik langzaam in…


Plotseling schrik ik wakker, ben ik nu al op mijn eindbestemming aangekomen? Ik pak mijn spullen en haast mij de trein uit. Als ik om mij heen kijk komt de omgeving mij bekend voor, dit is toch het oude station van Groningen? Als ik een paar stappen verder doe ontwaar ik in de verte opeens een bekende toren, de meterslange Dom uit Utrecht. Inmiddels snap ik er niets meer van, nog geen vijfhonderd meter bij mij vandaan zie ik in een blik het Frans Hals museum dat in Haarlem staat, de Erasmusbrug uit Rotterdam en het Binnenhof dat in onze hofstad ligt.

Nu weet ik het echt niet meer, dit kan toch niet echt zijn? In de verte hoor ik mensen praten, “meneer”, de stemmen lijken dichterbij de komen, ik vang iets op over een kaartje. Met een schok schrik ik wakker, naast mij staat een conductrice met een glimlach op haar gezicht, “goedemorgen meneer, mag ik uw kaartje zien”. Met het schaamrood op mijn kaken laat ik snel mijn OV kaart zien, buiten regent het nog steeds, nog een uur naar Den Haag.

De kleinste stad van Nederland

Aangekomen in Den Haag haast ik mij naar de tram, nog tien minuutjes tot mijn eindbestemming, Madurodam. Nu snap ik ook waar mijn droom vandaan kwam, als er ergens in Nederland zoveel monumentale gebouwen bij elkaar te vinden zijn, dan is het wel in onze welbekende miniatuur stad. Ik reis met een feestelijke reden naar Madurodam, want vandaag wordt er een nieuw gebouw geopend, namelijk de allerkleinste KPN winkel van Nederland.

Zo Nederlands als …

Als ik de ingang van Madurodam nader, miezert het nog steeds, eigenlijk past dit Nederlandse weer wel bij het “Nederland in het klein” waar ik op af loop. Naast grachten, molens en onze meest bekende bouwwerken, mag een typisch Nederlands bedrijf als KPN eigenlijk niet ontbreken. De stemming in de ontvangstruimte is opperbest. Collega’s druppelen binnen en Marjolein van Hooijdonk, zij is binnen KPN verantwoordelijk voor de KPN winkels,, is er uiteraard ook. We worden hartelijk welkom geheten door de medewerkers van Madurodam en de loco-burgemeester van de miniatuurstad, Niki (15 jaar). Zij is samen met haar leeftijdsgenoten lid van het college van burgemeester en wethouders van Madurodam en daarom behoren zij tot de jongste bestuurders van Nederland. In het kort vertellen ze over de geschiedenis van Madurodam en de nabije toekomstplannen.

Toplocatie voor de kleinste KPN winkel

Het is tijd om het park in te gaan en de winkel te onthullen. We volgen onze gastvrouwen over de paden tussen het Paleis op de Dam door richting het Rijksmuseum, het is prachtig om zoveel van onze bekende Nederlandse monumenten bij elkaar te zien. De nieuwe locatie van onze kleinste winkel is overdekt met een vlag van Madurodam, samen met loco-burgemeester Niki stapt Marjolein naar voren om het doek weg te halen en onze nieuwste winkel daadwerkelijk te openen. Niki heeft nog een verrassing, ze haalt een klein vierkant doosje tevoorschijn waaruit een klein 3d evenbeeld van Marjolein tevoorschijn komt. Met groot plezier plaatsen beide dames het poppetje voor de KPN winkel, nu is het beeld echt compleet. Ik ben ondertussen in mijn nopjes, want ik zie dat onze winkel op een toplocatie staat, meteen ernaast staat de bekende studenten sociëteit met het Hooghoudt logo op het dak, het gebouw dat ik regelmatig bewonder als ik over de Grote Markt in Groningen loop. Het cirkeltje is weer rond voor mij en met een laatste blik op onze kersverse winkel haast ik mij weer richting de tram. Op naar het Noorden, misschien dat ik vanavond nog even een borreltje drink op deze feestelijke dag!

Kom jij onze winkel bekijken?    

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze winkel in Madurodam en wil je het zelf komen bewonderen? Dat kan natuurlijk. Het park is iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en eenvoudig te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Als je onze winkel hebt gevonden, vergeet dan vooral niet om even een foto te maken en die te delen via social media (#KPN), dat zouden wij heel leuk vinden!

Ook interessant voor jou:

Gezin

Veilig op de fiets met het slimme slot van KPN

Films, series & TV

Alle superhelden uit het DC universum kijk je met het Pluspakket

Films, series & TV

De beste manier om Netflix te kijken