20 september 2017

GPS wearables: weten waar je kinderen zijn

Iedere ouder houdt zijn kind natuurlijk goed in de gaten, maar het kan iedereen overkomen dat je even de andere kant opkijkt en je spruit ineens verdwenen lijkt. Vandaag de dag zijn er wearables voor kinderen op de markt met GPS en een simkaart waarmee kinderen kunnen bellen en gebeld kunnen worden.

Kinderen op strand

Het strand


Gezellig met de hele familie naar het strand. Zon, zand, een mooie blauwe lucht en honderden mensen dicht op elkaar. Daar kunnen ouders hun spelende kinderen, zeker als het druk is, makkelijk uit het oog verliezen. Dan is het toch een hele geruststelling dat je als ouder een hulpmiddel tot je beschikking hebt om je kleintje snel weer terug te vinden. Maar dan moeten ze het horloge wel om hebben gedaan.

De oorsprong

Nemen we een kijkje in de keuken van de uitvinders van deze wearables dan zijn ze allemaal afkomstig uit noodzaak en gekoppeld aan een soortgelijke ervaring. Uitvinder Eric Recter ontwikkelde zo’n horloge nadat zijn nichtje tijdens de wintersport anderhalf uur lang onvindbaar was. Rob Ullrich had een soortgelijke ervaring. Vijf jaar geleden was zijn dochtertje ineens spoorloos. Uiteindelijk vond hij haar terug, maar hij besloot dit nooit meer mee te willen maken. Ook andere ouders mocht dit niet meer overkomen en hij ontwikkelde de hellOO Watch-Phone.


Hoe werkt zo’n GPS wearable


Met een GPS horloge kun je direct personen lokaliseren. Het horloge werkt door middel van een ingebouwde GPS ontvanger en GSM module met simkaart. Via een app kun jij zien waar je kinderen zich begeven. Met het horloge bellen ze mama en hun vriendjes op een eenvoudige manier. Ze bellen alleen met voorgeprogrammeerde nummers. Zo leren ze alvast een beetje omgaan met een eigen telefoon en zijn ze voor jou als ouder altijd bereikbaar.

4 GPS wearables voor kinderen


HellOO Watch-Phone
Ik ben overal bereikbaar en heet hellOO, de allerleukste Watch-Phone met GPS voor kids. Geeft je kinderen de vrijheid om veilig hun omgeving te ontdekken en biedt jou als ouder de mogelijkheid om je kroost in de gaten te houden wanneer je maar wilt. Prijzen vanaf €129.

Kidstel
Op de camping, in een pretpark, op schoolreisje, tijdens het winkelen of gewoon thuis. Met de Kidstel GSM/GPS track en trace weet je direct waar je kind is en heb je direct contact. Het kind kan zelf een SOS-knop indrukken om direct met je praten en zo automatisch de GPS locatie door te geven. Prijzen vanaf € 69,95

GPS4kids
Even snel zien waar je kind is als hij lekker buiten aan het spelen is of gewoon even bellen of alles goed gaat. Het kan allemaal met de GPS Horloge Telefoon Trackers van GPS4KIDS. Zij leveren ieder model met een prepaid simkaart van KPN inclusief €10 beltegoed. Prijzen vanaf €99,95.

One2track
Graag een oogje in het zeil houden wanneer je kind naar buiten gaat? Dat kan met deze veelzijdige wearable: bellen via knopjes "mom" en "dad", een telefoonboek met 10 instelbare nummers, SOS-knop, plas- medicijnwekker, activiteit registratie, GPS en bediening via Nederlandstalige app. Inclusief KPN prepaid Simkaart met €10 beltegoed. Prijzen vanaf € 74,95.

Geeft zo'n GPS wearable jou een gerustellend gevoel?

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Tegen je huis praten met Google Home, Alexa en Siri

Gezin

Otly: een bank app voor kinderen, gerund door ouders

Gezin

Beter grip op het internetgedrag van je kinderen