27 september 2017

De leukste apps voor jouw kinderen

Is het bij jou thuis ook vechten om wie als eerste de tablet mag gebruiken? Tegenwoordig heeft meer dan een derde van de Nederlandse gezinnen een tablet en vooral de jongste gezinsleden weten die maar al te goed te vinden. Gelukkig zijn er genoeg leuke en leerzame apps voor op je tablet om samen met je kind te ontdekken. Om je alvast op weg te helpen vind je hieronder de leukste apps voor je kinderen op een rij. Nu maar hopen dat je straks zelf ook nog een keer je tablet kan gebruiken!

Maak je eigen kunstwerk


Tekenen en kleuren is leuk en helpt bij de creatieve ontwikkeling van kinderen. Dat kan natuurlijk op papier met potloden, viltstiften en kleurplaten, maar je kan ook de app Hello Color Pencil downloaden op je tablet. Met deze app kunnen kinderen eindeloos tekeningen maken met digitale kwasten en krijtjes in allerlei leuke kleuren. Wanneer het kunstwerk af is kan de tekening worden opgeslagen zodat iedereen hem kan bewonderen. Download: Hello Color Pencil voor IOS of Android (gratis)

Nog een verhaaltje 


Vlak voor het slapen gaan nog even een verhaaltje voorlezen aan je kind is een heel gezellige manier om de dag af te sluiten. Geen boekje bij de hand of de gehele boekencollectie al gehad?  Dat probleem is zo opgelost met een app voor je tablet. Een goed voorbeeld is de app van Nederlands bekendste meester in opleiding, Mees Kees. Naast de bekende boeken en films beleven meester Kees en zijn klas nu ook spannende avonturen in de app. Download: Mees Kees voor IOS (gratis) 

Tip voor ouders: wil je eigenlijk nog een extra verhaaltje voorlezen maar is je favoriete tv programma op de buis? Met Begin Gemist van KPN hoef je nooit meer te haasten. 

Leren wordt steeds leuker


Na schooltijd hebben de meeste kinderen zin om lekker buiten te spelen. Maar hoe moet het dan met de topografietoets die nog geleerd moet worden? De Topo test Nederland app helpt hierbij en zorgt ervoor dat het leren toch leuk wordt. De app ondersteunt kinderen in het basisonderwijs (groep 6) bij het leren van de plaatsen, provincies en rivieren in Nederland. Download: Topo test Nederland voor Android (gratis)

Spelenderwijs 


Na een lange dag op school is het voor kinderen heerlijk om even te ontspannen door het spelen van een spelletje. Op de tablet zijn honderden spelletjes te vinden, bijvoorbeeld de app van de bekende Disney-figuren uit de kinderserie Phineas en Ferb. Help Perry het vogelbekdier aan water door het oplossen van puzzels. Leuk en toch leerzaam! Download: Where’s my Perry voor IOS

Maak je eigen (te) gekke dierentuin


Voor de meest creatieve kinderen is de (te) gekke dierentuin app echt een aanrader. In deze digitale dierentuin kan je zelf dieren verzinnen en samenstellen, nieuwe dierennamen bedenken en geluiden opnemen. Het ultieme spelletje om de fantasie en creativiteit van je kind te prikkelen. De app is voor € 1,79 te koop via iTunes. Download: (te) gekke dierentuin voor IOS (€ 1,79)

Heb jij nog goede tips?


Heb jij al een app gezien in bovenstaande lijst die je binnenkort met je kind wilt uitproberen? Of is jouw kind verslingerd aan een app die hier niet tussen staat?  Vertel het ons en laat je reactie hieronder achter. 

Ook interessant voor jou:

Gezin

4 tips om je vader dit jaar echt te verrassen op Vaderdag